• DOLAR 32.602
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2501.223
  • ...
Kassam`ın Sürprizleri Buzdağının Sadece Görünen Kısmıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)`ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları Siyonist işgal rejimine ait bir insansız uçağı ele geçirip, onu söküp inceledikten sonra kendi programını yükleyip hizmete soktuğunu duyurdu.

-Böyle bir ilanın kendisi ve takdim şekli Kassam`ın hazırlık içinde olduğunu ve elinin hiçbir zaman tetikten düşmediğini gösteriyor.

-Kassam`ın kazanımı ve başarısı, insansız hava araçlarını kullanması nedeniyle hava sahasını kapattığını ve buranın artık Kassam`ın kontrolünde olduğunu gösteriyor.

-Bu da, insansız uçaklar kendilerini rahatsız etmeden Filistinlilerin uyuyabileceği anlamına geliyor.

-Yayınlanan video, mekânın tespit edilmemesi için çok hızlı hazırlanıp yayınlandığını gösteriyor.

-Uçağın çok hızlı ve zarar verilmeden kısa bir zaman içinde sökülmesi bunu yapan mühendislerin tecrübe, deneyimlerini yansıtıyor.

-Uçağa ulaşırken motorun çalışıyor olması, uçağın düşürülüp kontrol altına alındığını gösteriyor.

-Kassam Tugayları uçağı 22 Temmuz 2015 tarihinde ele geçirdiği halde işgal rejimi bunu gizledi. Kassam Tugayları bununla ilgili bilgi verinceye kadar kendisi konuşmadı.

Bu da uçağın durumuyla ilgili bir bilgiye sahip olmadığını gösteriyor.

-Olaydan sonra işgal kabinesinin hemen toplanması, olay karşısında işgal rejiminin yaşadığı şok ve dehşeti ortaya koyuyordu.

-Bazılarının zannettiği gibi uçakla ilgili bir velvele olmadı. Olduysa da işgal medyası tarafından yapıldı.

-Filistin direnişinin bugün duyurduğu sürprizler yaptığı çalışmaların ve kazanımların bir parçasıdır sadece. En büyük sürprizleri ise düşmanla yaptığı savaşlarda gösteriyor.

Bugünkü sürprizler görünen buzdağının sadece görünen kısmıdır.

-Beş yıl içinde üç defa düşmanla savaşa giren Filistin direnişi, kendi ayakları üzerinde durma, kendini geliştirme becerisini kazandı.

-Bütün bunlara rağmen bazıları çıkıp bu kazanımları görmezden gelebilir ve bunları hafife alabilir. Bu onların cahilliğini veya direnişe karşı duydukları kini yansıtır.

-Direnişin büyük kazanımları, kuşatma altında olan insanların yaptıkları başarılardır. Bunu unutmamak gerekir.

-Küçüklerin büyük kazanımları kavraması mümkün değildir. Onun için bunları küçük görmeye veya dikkatleri başka yerlere çevirmeye çalışırlar.

-Ben şahsen “Abbas, Filistin Yönetimi`nin taahhütleri gereği Hamas`tan uçağı eksiksiz bir şekilde İsrail tarafına geri vermesini istedi” gibi bir haberi garipsemem.

-Filistinli yeni ve genç nesil işgal rejimiyle ihanet işbirliği yapan Filistinli değil, gece gündüz halkı için çalışan ve bunun için yeni şeyler geliştiren kişidir.

-Saha zaferine siyasi zafer eşlik etmektedir. Herkese açılan direniş büyük bir destek ve kabul görmektedir.

-Burada direnenle pazarlık eden, koruyanla ihanet arasında ciddi bir fark var.

-Utanç tablosu haline gelen Filistin Yönetimi olmasaydı direniş, Batı Yaka`nın her yerinde varlığını hissettirecek, özgürlük için olan direniş süreci de oldukça kısalacaktı.

-Yine ağır şartlara ve kuşatmaya rağmen özveriyle çalışanla, bütün meşgalesi köfte ve makarna fabrikası olan bir olmaz.

-Büyük Arap orduları halklarına karşı aslan kesilirken, hacmi küçük bir topluluk Siyonistlerin burnunu yere sürtebilmektedir.

-Filistin direnişinin bir Arap derinliği olsaydı veya Arap ülkelerinden güçlü bir destek görseydi, işgal şimdiye kadar asla sürmezdi. Buna rağmen özgürlük günü Allah`ın izniyle gelmektedir.

-Gazze`nin zor şartları, hayatın temel dayanakları olan elektrik, su ve gıdanın azlığına karşı gösterdikleri sabır ve yaşadıkları kesintisiz sıkıntılar Gazze halkını sürekli hazırlıklı olmaya, üretmeye, fedakârlık göstermeye, azim ve kararlılıkla yürümeye zorluyor…

Korkakların gözüne uyku girmesin…

Dr. İbrahim Hammami / Filistin Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir