• DOLAR 32.575
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2426.238
  • ...
‘Yasin Börü`nün yerine et dağıtalım` çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 M. ERKAM YAVUZ- İSTANBUL / DOĞRUHABER 

Tüm Türkiye`ye çağrı yapan Şehit Selami Yurdan`ın ağabeyi Recai Yurdan ve Mavi Marmara şehidi Şehit Çetin Topçuoğlu`nun eşi Çiğdem Topçuoğlu İslam kardeşliğine önem veren herkesi önümüzdeki Kurban Bayramında, muhtaçlara Kurban eti dağıtırken şehid edilen Yasin Börü ve arkadaşlarının yerine kurban eti dağıtmaya çağırdı.

BU BAYRAM KURBAN ETLERİNİ BİZLER DAĞITALIM

Kendilerine katılacak bazı isimlerle beraber Kurban Bayramında Diyarbakır`da olup kurban eti dağıtacaklarını belirten Recai Yurdan, “Bölgemiz insanlarıyla birlik olmak ve onların dertleriyle dertlenmek adına bu yılki Kurban Bayramını Diyarbakır`da kurban eti dağıtarak geçirmeyi düşünüyoruz. Ve bundan dolayı da bizler bu Ramazan Bayramında Yasinlerin ve hocası Aytaç Baran`ın ailelerini ziyaret etmek istediğimizi iletmiştik. Ramazan Bayramında bu ziyaretlerimizi gerçekleştirdik.  Rehber TV`de katıldığımız bir programda ‘bu Kurban Bayramında kurban etlerini şehit olan Yasin Börü kardeşimizin yerine bizler dağıtalım` dedik. Bu bağlamda Kurban Bayramında bize katılacak arkadaşlarımızla birlikte Diyarbakır`da olacak ve kurban etlerini dağıtacağız” şeklinde konuştu.

YASİN BÖRÜ`DEN MİRAS KALAN SANCAK SİZLERİ BEKLİYOR

Tüm duyarlı Müslümanları Yasin Börü`nün yerine Diyarbakır`a kurban eti dağıtmaya davet eden Yurdan, “Vahşiler tarafından kurban eti dağıtırken katledilen Yasin Börü kardeşimizin yerine bu yılki kurban etlerini dağıtma fikrini yakın çevremize ve bazı STK`lara ilettik. Hepsi çok olumlu karşıladı ve gerekli desteği sağlayacaklarını söylediler. Ellerimizde kurban etleriyle Diyarbakır sokaklarını gezeceğiz. Bu etkinliği oradaki Müslüman kardeşlerimizle bir araya gelerek yapmak sevindirici ve önemli bir gelişmedir. Oradaki Müslümanlarla beraber olacağımız için sevinçli ama Yasin Börü ve arkadaşlarını da bir nevi anacağımız için hüzünlü olacağız. Yasin Börü ve arkadaşlarından bize kalan bu bayrağı taşımak isteyen tüm Müslümanları Diyarbakır`a kurban eti dağıtmaya bekliyoruz” ifadelerini kullandı.     

YASİN`İN ELİNDEKİ KURBAN ETİ POŞETİ, AHİRET HAYATINA YATIRIMIYDI

Bölgede uzun yıllardan bu yana hak ile batılın mücadelesinin sürdüğünü ifade eden Çiğdem Topçuoğlu ise, “Bu mesele sadece kurban eti dağıtmak meselesi değildir. Bu hak ve batılın savaşıdır. Yasin`in elindeki o kurban eti poşeti onun ahiret hayatına yatırımıydı. Yasin bu sınavını en güzel şekilde verdi ve ahirete intikal etti. Bizler de onun bıraktığı bu sancağı kaldığı yerden alıp daha ileriye taşıyacağız İnşallah. Bu sancaktarlıkta yer almak isteyen herkese kapı açıktır. Ülkenin doğusundan batısına her yer bizim yurdumuzdandır ama şu anda Doğu bölgesi bizim kanayan bir yaramızdır.  Orada hepimizin birlikte olması gerekiyor. Tatil yapmak yerine o insanlarla yekvücut olarak bu işi üstlenmeli ve bunu gerçekleştirmeliyiz diye düşünüyorum” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir