• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Okulların ertelenmesi kırtasiye sektörünü olumsuz etkiledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların açılış tarihinin 15 Eylül'den 28 Eylül’e   ertelenmesi üzerine, bunun için hazırlık yapmış kırtasiyecilerin işine yaramadı.

Okulların Kurban bayramından sonra açılması kararı ile satışların  da ancak bayramdan sonra başlayacağını belirten Kitap ve Kırtasiyeciler Derneği Başkanı Eşref Savaş, okulların açılış tarihinin 2 hafta uzatılmasının kırtasiye sektörünü olumsuz etkilediğini söyledi.

Okul tatilinin uzamasının kırtasiyecileri zor durumda bıraktığını belirten Savaş, Kurban Bayramı nedeniyle okulların açılış tarihinin ertelenmesi kararının, kırtasiye sektörünü mağdur edeceğini belirtti.

Kırtasiyeciler olarak ödemelerinde sıkıntı yaşayacaklarını belirten Savaş, “Aslında bakıldığında Kurban bayramı ile okulların açılması aynı döneme denk gelecekti. Bu da kırtasiyecilerin aleyhine olacaktı. Fakat okulların bayramdan sonra açılması bizim lehimize oldu. Bizler kırtasiyeciler olarak 9. Ayın sonunda ödemelerimiz vardı. Çünkü bizler buna göre bir hazırlık yapmıştık. Bu sebeple bizim ödeme cetvelimizde sıkıntı yaşayacağız. Şimdi ödemelerimizde aksama olacak.”dedi.

‘Önümüzdeki haftalardaki yoğunluğu bayram sonrası bekliyoruz.’diyen Savaş, “Bizim aldığımız ürünlerin çoğunluğu ithal ürünler olduğu için, genelde döviz üzerinden alınıp satılıyor. Bizler küçük esnaflar olarak genelde aldığımız ürünü tüketir, daha sonra tekrar ürün alırız. Fakat şuan doların yükselmesi bizleri oldukça ciddi anlamda olumsuz etkiledi. Şimdi aldığımız ürünler okulların açılması ile tükenecek. Fakat birkaç gün içerisinde tükenen ürünlerin yerine yeniden ürünler alacağız. Bizler birden yüzde 30 fark ile ürün alacağız. Bu da bizi olumsuz etkileyecektir.” ifadelerini kullandı.

Şu an kırtasiye sektörü olarak büyük bir sıkıntı içerisinde olduklarını dile getiren Savaş, “Bölgemizde gelişen olumsuzluklar, esnafımızın ticari hayatındaki olumsuzlukları ve hükümetin kurulamaması, bütün esnafı etkilediği gibi, bizi de olumsuz etkilemiştir. Kırtasiye sektörü zaten zor günler geçiriyor. Büyük marketler maalesef bütün sektörleri etkilediği gibi bizi de etkiledi.”şeklinde konuştu.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir