• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...

MEMUR-SEN Konfederasyonu Adana Şubesi, Hükümetle anlaşma sağlanan 2016-2017 yılı memur zamları konusunda basını bilgilendirdi. MEMUR-SEN İl Binası`nda düzenlenen basın toplantısında konuşan MEMUR-SEN Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, anlaşmaya varılan memur zam oranlarının en makul rakamlar olduğunu ifade etti. Sezer, Cuma Namazı izninin de memurun yüzünü güldüren bir uygulama olduğunu kaydetti.

MEMUR-SEN`in 3 milyon 200 bin kamu görevlisi ve bir milyon kamu görevlisi emeklisini doğrudan ilgilendiren 3`üncü Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri`nde; mali, sosyal ve özlük haklarını kapsayan toplumsal bir kazanım elde ettiğini dile getiren Sezer, diğer konfederasyonların ise masadan kaçıp bu kazanımları lekelemek için yoğun çaba sarf ettiğini ifade etti.

“Memur maaşları enflasyona karşı sigortalandı”

Yapılan zamlarla ilgili rakamsal bilgiler de paylaşan Sezer, “Toplu sözleşmeyle, 2016 yılı birinci altı ay için yüzde 6, ikinci altı ay için yüzde 5, 2017 yılı birinci altı ay için yüzde 3, ikinci altı ay için yüzde 4 memur maaşlarına zam yapıldı.” dedi. Bu zamlara ek olarak da 2016-2017 yıllarını kapsayan enflasyon farkının da konularak memur maaşlarının ekonomik risklere karşı sigortalandığını belirtti.

Genel toplu sözleşmede 43, hizmet kolu toplu sözleşmesinde ise 170 olmak üzere toplam 213 kazanım elde edildiğini dile getiren Sezer, 4/C`liler ile üniversiteli işçilere kadro yolunun açıldığını kaydetti. Kamu görevlisi emeklilerin maaşlarına 100 TL ilave artış yapıldığını bildiren Sezer, en düşük emekli maaşı alan emeklinin maaşına ise yüzde 19,1 zam yapıldığını ifade etti.

Sezer, sözleşmeli personele yiyecek yardımı, emekli olacaklara ödenecek tazminatlarda artış, nöbet ücretlerinde artış gibi birçok alanda da kazanımlar sağlandığını belirtti.

Cuma Namazı izni konusuna da değinen Sezer, “Kamu görevlilerinin cüzdanlarına yönelik taleplerimizin yanında büyük çoğunluğu Müslüman olan bir toplumun kamu görevlilerinde Cuma Namazı vakitlerinde oluşan huzursuzluğun, ya namaza ya da namaz sonrası işe yetişme kaygılarını ortadan kaldırması için yönetenlerin vicdanlarına seslendik. Cuma günleri öğle tatilinin ibadet hürriyetini engellemeyecek şekilde düzenlenmesine yönelik ısrarımız karşılık buldu ve Cuma Namazı için Cuma günleri öğle izni süresinin 2 saate çıkarılması için gerekli çalışma başlatıldı.” dedi.

Sezer, Müslüman toplum için Cuma Namazı izninin tek başına bile büyük bir kazanım olduğunu, aldıkları makul zam miktarıyla birlikte Cuma izninin de memurların yüzünü güldüren güzel bir uygulama olduğunu sözlerine ekledi. (Ayhan Kaya – İLKHA)