• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...
`Güney Sudan`da İsrail silahları kullanıldı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER: Birleşmiş Milletler (BM) raporunda, Güney Sudan'da İsrail yapımı silahların kullanıldığı bildirildi.

BM Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) 21 Ağustos'ta sunulan komisyon raporunda, Sudan'da kullanılan silahların İsrail Silah Endüstrileri (IWI) tarafından üretildiği belirtilerek, buna ilişkin fotoğraflara yer verildi.

BMGK tarafından Güney Sudan'la ilgili oluşturulan komisyonun, 10 haftalık çalışmanın sonucunda hazırladığı raporda, İsrail ordusunun gözetimindeki IWI tarafından üretilen silahların, yerel polis, ulusal güvenlik gücü elemanları ve üst düzey yetkililerle üst rütbeli subayların korumaları tarafından kullanıldığı belirtildi.

Güney Sudan'daki İsrail yapımı otomatik silahların fotoğraflarının bulunduğu komisyon raporunda, ayrıca muhaliflerin elinde ise Çin yapımı silahların olduğu bilgisine yer verildi.

Ülkedeki İsrail yapımı bazı silahların, savaştan önce verilmiş olabileceği ve birçok farklı grubun elinde olduğu belirtiliyor.

Güney Sudan'da 20 aydan bu yana devam eden iç savaşın sona ermesi için Afrika Birliği ve Hükümetlerarası Kalkınma Otoritesi'nin gözetiminde 17 Ağustos'ta gerçekleşen barış görüşmelerine sunulan anlaşmaya muhalifler tek taraflı imza atmışlardı. Ülkede onb inlerce kişinin yaşamını yitirmesine, 2 milyondan fazla insanın yerinden olmasına neden olan çatışmanın durdurulması için gündeme gelen anlaşma için Güney Sudan yönetimi 15 günlük ek süre istemişti. Alınan en son bilgiye göre ise Güney Sudan Devlet Başkanı Salva Kiir Mayardit, anlaşmayı imzaladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir