• DOLAR 32.603
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2504.145
  • ...
Kassam Tugayları`ndan İsraile uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'de, İsrailin geçen yıl düzenlediği saldırıları sırasında denizden İsrail'in Zikim Askeri Üssü'nün olduğu bölgeye sızan ve bir müddet sonra İsrail uçakları tarafından öldürülen Kassam Tugayları'na bağlı su altı taarruz komandoları hatırasına inşa edilen anıtın açılışı yapıldı.

Kassam Tugayları, açılış sırasında askeri geçit töreni yaparken, taramalı tüfek, uçaksavar füze, anti-tank füzeleri ile gösteri yapıldı.

Açılışta konuşan Kassam Tugayları Sözcüsü, "Düşman (İsrail), ateşkes şartlarına uymazsa ve Gazze'den ablukayı kaldırmazsa, Filistin halkının ve direniş gruplarının sabrı uzun sürmeyecek. Öfke volkanları patlayacak, akıbet sert ve vahim olacak" dedi.

Sözcü, "Gazze saldırıları, Filistin tarihinde stratejik bir dönüşüm oldu. Halkımıza yönelik her saldırıya karşı set olacağız" diye konuştu.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, geçen yıl 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra kara operasyonunu sona erdirip, hava saldırılarını sürdüren İsrail, 26 Ağustos'ta, Mısır'ın arabuluculuğundaki görüşmelerde Filistinli gruplarla varılan ateşkesle saldırılarına son vermişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir