• DOLAR 32.539
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2455.17
  • ...
Kasaplar Odasından Seyhan Belediyesine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`nın merkez Seyhan İlçe Belediyesi tarafından Kurban Bayramı`nda kurbanlıkların ücretsiz kesileceği açıklamasının 1 Kasım`da yapılacak seçimlere yönelik reklam içerikli bir girişim olduğunu savunan Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, “Adanalı kasaplar olarak bizim sorunlarımızı çözmeyen CHP`ye oy vermeyeceğimizi buradan ifade etmek istiyorum.” diyerek tepkisini dile getirdi.

“Seyhan Belediyesi bizden kasap talebinde bulunmadı”

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar`ın Kurban Bayramında düzenlediği ücretsiz kesim için kendilerinden kasap talebinde bulunmadığını belirten Yağmur; “Adanalı kasaplardan habersiz yapılacak bir kesim organizasyonunda her halde ithal kasap getirecekler.” diyerek tepkisini dile getirdi.

 “Bu kesimi Adanalı kasaplar yapmayacaksa kim yapacak?”

Seyhan Belediyesinin tüm ilçe halkının kurbanlıklarını kesebilecek tekniksel donanım ve elamana sahip olmadığını belirten Yağmur, “Seyhan Belediyesi, kurban kesimini ücretsiz yapacağını vaat ediyor. Belediyenin birkaç noktaya kuracağı kesim noktasından bunu başarabilmesi imkânsız. Belediye bu noktada bizden kasap da talep etmedi. Bu kesimi Adanalı kasaplar yapmayacaksa kim yapacak?” dedi.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Eskişehir gibi büyük illerde Belediyelerin Kasaplar Odası ile birlikte kurbanlık kesim yerlerini belirlediğini ifade eden Kasaplar Odası Başkanı Yağmur; “Maalesef Adana`mızdaki belediyeler kasaplarımızın çıkarlarını hiç gözetmiyor. Bu konuda ehil olan Kasaplar Odası ile oturup bu konuları konuşmayı ve buna göre adım atmayı hiç düşünmüyor.” şeklinde konuştu.

“Seyhan`da hayvan kesecek mezbahane yok”

Seyhan Belediyesinin seçim öncesi kasaplara verdiği sözleri unuttuğunu söyleyen Yağmur, “Seçimden önce bize kasaplar çarşısının yapılacağı sözünü verdiler. Aradan 2 yıl geçti halen bir adım atılmadı. Adana`da, ilçe belediyelerinin, hayvanların hijyenik ortamlarda kesilmesini sağlamak ve mezbahane kurmak gibi zorunluluğu var ama belediyenin kurduğu bir mezbahane yok. Seyhan`da, normal şartlarda hayvan kesimi yapılacak bir mezbahanemiz yok. Önce belediye kendi işine baksın, birkaç kaldırım döşemekle belediyecilik olmaz. Önce kasapların belediyeden beklediği çözümleri getirsinler.” ifadelerini kullandı. (Ayhan Kaya –İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir