• DOLAR 32.371
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.29
  • ...
Çukurova Üniversitesinde yabancı öğrenci kayıtları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çeşitli ülkelerden eğitim için Türkiye`ye gelip girdikleri sınavlarda Çukurova Üniversitesinde (ÇÜ) kayıt hakkı kazanan yabancı uyruklu 500 öğrencinin kayıtları alınmaya başlandı.

Yabancı öğrenci kayıt organizasyonu hakkında bilgi veren Yüksek Mühendis Bahadır Çapar ve Uzman Hasan Ahkemoğlu, bu yıl Çukurova Üniversitesine 500 civarında yabancı öğrencinin kayıt için başvuruda bulunduğunu söylediler.

Yapılacak yeni kayıtlarla birlikte toplam yabancı öğrenci sayısının bin 600 dolayında olacağını bildiren Çapar, “3 gün sürecek kayıt maratonuna bugün başladık. Yapılan sınavlar sonucunda Çukurova Üniversitesi`ne kayıt yaptırma hakkı kazanan adaylar göç idaresinden öğrenci işleri masasına, vergi dairesinden uluslararası öğrenci ofisi kayıt masasına kadar birleşik bir entegre yapı içerisinde tek adreste, tek günde tüm akademik ve bürokratik kayıt işlemlerini tamamlayabilecek.” dedi.

Öte yandan; ÇÜ Uluslararası Öğrenci Ofisi (ISO) tarafından koordine edilen kayıtların Akif Kansu Toplantı Salonu`nda gerçekleştirildiği bildirildi. ISO Müdürü Prof. Dr. Alhan Sarıyev ile Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Rana Yıldırım gözetiminde start verilen kayıtların, Tanıtım ve Organizasyondan Sorumlu Koordinatörler Yüksek Mühendis Bahadır Çapar ve Uzman Hasan Ahkemoğlu sorumluluğunda yapıldığı kaydedildi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir