• DOLAR 32.593
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2498.663
  • ...
Ağrı Valisi: `İnsanlar namuslarıyla tehdit ediliyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı Valisi Musa Işın, "Bir ilçemizde kadınlar gece vakti 'toplantı var' denilerek evlerinden alınıyor, kocaları karşı çıkınca da ölümle tehdit ediyorlar" dedi.

Kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali Işın, Kürtler'in hakkını savunduğunu iddia eden PKK'nın, çocuk ölümleri üzerinden ajitasyon ve karalama kampanyası yürüttüğünü söyledi.

"İnsanlar namuslarıyla tehdit ediliyor"

İnsanların namuslarıyla tehdit edildiğini aktaran Vali Işın, Kürtçülük perdesi altında, vatandaşların canına, malına, namusuna, mukaddesatına düşman olan ve Kürtleri yok etmeye çalışan cani bir örgütle karşı karşıya olunduğunu belirtti.

Vali Işın, "Sizin adınıza sizi öldüren, haraç toplayan, araçlarınızı yakan, gencecik kızlarınızı iğfal eden, dağdaki baronlarına peşkeş çeken, Kürt halkının kutsal bildiği bütün değerlerine savaş açan bir örgütün, Kürtler'in hakkını savunduğunu aklını, izanını, vicdanını, insafını kaybetmemiş hiç kimse iddia edemez" diye konuştu.

Vali Işın, şöyle devam etti:

"Bir ilçemizde kadınlar gece vakti 'toplantı var' denilerek evlerinden alınıyor, kocaları karşı çıkınca da ölümle tehdit ediyorlar. Bir ilimizde 40'a yakın genç kız dağa kaçırılarak iğfal ediliyor ve 'siz bu halde ailelerinize dönemezsiniz' denilerek orada zorla tutuluyor. İnsanlarımız namuslarıyla tehdit ediliyor. İslam dininin insanları köleleştirdiği savını ortaya atarak, inançlı vatandaşlarımıza Marksist, Leninist bir düşünce biçimini aşılamaya, onları kendi emelleri için kullanmaya çalışıyorlar. PKK'nın dağ kadrosunda 6 bin civarında çocuk bulunuyor. Sadece son iki yıl içinde bölgemizde 20 yaşın altında 22 kişi, ya teslim olmuş ya kaçırılmış ya da güvenlik kuvvetlerimize yapılan saldırılarda yer almıştır."

Bu haberler de ilginizi çekebilir