• DOLAR 32.6
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2496.944
  • ...
"Çocuklarımızı Kur`an ahlakıyla İslam terbiyesiyle büyütmeliyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı Cumhuriyet Mahallesi`nde bulunan Yunus Emre Camii`nde Yaz Kuran Kursu eğitimini tamamlayan çocuklar için düzenlenen mezuniyet programına katılan Vali Musa Işın, çocukların İslami terbiye ile büyütülmesi gerektiğini söyledi.

Düzenlenen mezuniyet programına Ağrı Valisi Musa Işın, Müftü Yardımcısı Şevket Dilmaç ve kursa katılan çocukların aileleri katıldı.

Programda bir konuşma yapan Vali Musa Işın, çocuk terbiyesi üzerinde durdu. Işın, çocukların Peygamber sevgisiyle, onun yolunda, Kur`an ahlakıyla, İslam terbiyesiyle büyütülmesi gerektiğine dikkat çekti.

“Çocuklarınıza İslami terbiye verirseniz onları kazanırsınız”

Çocukların pırıl pırıl çiçekler olduğunu ve soldurulmaması gerektiğini belirten Vali Musa Işın, programa katılan annelere seslenerek, “Sizleri gerçekten tebrik ediyorum. Çocuklarınıza İslami terbiye vermeye çalışıyorsunuz. Allah emeklerinizi boşa çıkarmasın. Siz çocuklarınıza İslami terbiyeyi verirseniz çocuklarınızı kazanırsınız. Eğer çocuklarınızı İslam ahlakından, Kur`an ahlakından ve Peygamber ahlakından mahrum bırakırsanız çocuklarınızı kaybedersiniz. Onun için annelerin çocukları üzerinde çok büyük bir etkisi var. Siz Ağrılılar olarak bu konuda çok hassasınız, çocuklarınıza terbiye vermeye çalışıyorsunuz. Bu çocuklar çiçektirler, lütfen bunları büyüdükleri zaman soldurmayın. Hepsi tertemiz, günahsız, masum ve pırıl pırıl... Çocuklarımıza sahip çıkalım, ortam çok kötü. Bir taraftan teknolojinin getirdiği olumsuzluklar, diğer taraftan maalesef etrafımızda cereyan eden olumsuz olaylar. Dikkat edin! Şiddete dayalı unsurlar çocuklarımızı bizden çalmasın. Çocuklarımıza sahip çıkalım.” dedi.

“Çocuklarımızı Peygamberimizin sevgisiyle, onun yolunda büyütmeliyiz”

Özellikle İslami terbiyeye dikkat çeken Işın, sözlerine şöyle devam etti: “Çocuklarımızı İslami terbiyeyle büyütmesek emin olun ki, biz ne ahlak saadetimizi koruyabiliriz ne çocuklarımızı muhafaza edebiliriz ne de çocuklarımızın geleceğini ve istikbalini emniyet altına alabiliriz. Bizim yapabileceğimiz tek bir şey vardır; çocuklarımızı Peygamberimizin sevgisiyle, onun yolunda büyütmektir. Kur`an ahlakıyla, İslam terbiyesiyle büyütmektir. Onun dışındaki her şey zarar verir. Çocuklarımız büyüyor, başkaları gelip elimizden alıyor. Bu bazen ahlaksızlık oluyor, bazen terör oluyor, bazen de başka şeyler oluyor. Dolayısıyla biz çocuklarımıza sıkı sıkı sarılalım, özellikle anne-bacılar; çocuklarınızı çok seviyorsunuz, şefkatiniz onları bağrınıza basmanıza vesile oluyor. Lütfen çocuklarınız büyüyünce de bırakmayın, sımsıkı sarılın.”

“Biz Müslüman olarak imanımız, namusumuz ve şerefimiz için yaşarız”

İslami ahlak dışında yetişen çocukların halkın gelenek, göreneklerine, inançlarına aykırı yetiştiğini vurgulayan Işın, “Lütfen çocuklarımıza sahip çıkalım. 15-16 yaşındaki çocukları götürüyorlar, ellerine silah veriyorlar, daha sonra adam öldürmek için geri gönderiyorlar. Başkalarının emelleri için, kötü emelleri, heva ve hevesleri için lütfen çocuklarımızı yem etmeyelim. Bakın şu anda dağda 6 bin 300 çocuk var. Anneler ağlıyor, babalar perişan. Bunun hiçbir sebebi yok, sırf bazıları başkalarının maşası olduğu için sizin, bizim çocuklarımızı götürüyorlar ve maalesef kısa bir süre sonra tabutta cenazeleri geliyor. Bunun hiçbir manası yok, bu tamamen aileleri yok etmeye yönelik bir şeydir. Bakın yapılan, uygulanan şeyler, tamamen bizim halkımızın gelenek, göreneklerine, inançlarına aykırıdır. Biz Müslüman olarak imanımız, namusumuz ve şerefimiz için yaşarız.” diye konuştu.

“Bizim takip edeceğimiz Peygamber`dir, Ahmed-i Hani, Bediüzzaman…”

“Bizim takip edeceğimiz Peygamber`dir, Ahmed-i Hani, Bediüzzaman, Şah-ı Nakşibendi, İmam Gazali, İmam Rabbani hazretleridir.” diyen Vali Işın, “Bunun dışında bize saadet vadeden hiç kimse yoktur. Bu saydıklarım ve diğer İslam önderleri dışındakiler bize ölümü, gözyaşını, cenazeleri, tabutları, huzursuzluğu, fakirliği vaat ediyor. Dolayısıyla biz insan olarak nerede fayda varsa oraya gitmeli ve zararlı yerlerden de uzaklaşmalıyız. Ben çocuklarınızı tebrik ediyor hepsinin gözlerinden öpüyorum.” dedi.

Programın sonunda Vali Musa Işın, öğrencilere kursa katılım belgeleriyle beraber çeşitli hediyeler verdi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir