• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
Ayşe Varol ömrünün son 15 yılını cezaevi yollarında geçirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

M. Sait Çelik / Batman

Çocuklarını İslam yolunda yiğitçe yetiştiren ve bu uğurda 4 oğlu zindana atılan Ayşe Varol anne 81 yaşında 14 Ağustos günü Hakkın rahmetine kavuştu. Hayatı boyunca hep şehitler gibi yaşayan Ayşe anneyi anlatan oğlu Molla Ahmet Varol, “Annemiz hakikatte bizim annemiz tek değildi, tüm Müslümanların annesiydi. Onu tanıyan herkes ona anne derdi.” dedi.

Molla Ahmet Varol, annesinin 4 oğlunun İslami yaşantısından dolayı ayrı yerlerde cezaevlerinde olduğundan son 15 yılını cezaevi yollarında geçirdiğini belirtti. Molla Ahmet Varol, annesi Ayşe Varol`un İslami yaşantısından dolayı uzun zamandır cezaevinde bulunan oğulları Molla Beşir ve Molla Muhammed ile Molla Said Varol`u son kez göremeden çocuklarının hasretiyle hakka yürüdüğünü söyledi.

MÜSLÜMANLARIN DERTLERİYLE SÜREKLİ İLGİLENİRDİ

Annesini tanıyan herkesin kendisine anne dediğini belirten Varol, “Annem Ayşe Varol`a ve tüm Müslümanlara Allah rahmet eylesin. Geçen Cuma günü 05.30 sıralarında annem vefat etti. Annemiz hakikatte bizim annemiz tek değildi, tüm Müslümanların annesiydi. Onu tanıyan herkes ona anne derdi. Tüm Müslümanların dertleriyle sürekli ilgilenirdi.” dedi.

2000 yılından sonra dört kardeş tutuklandıklarını belirten Varol, “2000 sürecinde dindar, Müslüman, İslami hassasiyetli, İslami hizmetler veren, Kur`an dersleri verenler ve insanlara nasihat etmek isteyen insanlara yapılan operasyonlar neticesinde Ayşe Annemizin Beşir, Ahmet, Mehmet Said ve Muhammed olmak üzere 4 oğlu yakalandı. Üç kardeş 2000 yılında, büyük abimiz Muhammed Beşir Varol da 2003`te yakalandı.” ifadelerini kullandı.

15 YIL BOYUNCA ÇOCUKLARININ PEŞİNDEN ŞEHİR ŞEHİR DOLAŞTI

Annelerinin yaklaşık son 15 yılı görüş yollarında geçirdiğini söyleyen Ahmet Varol, “Bizler yakalandıktan sonra annemiz sürekli bulunduğumuz cezaevlerine, görüşlerimize gelirdi. Ben Mersin`e bağlı Silifke ilçesinde, Muhammed Gaziantep`te, Muhammed Said Bingöl ile Siirt`te ve son yakalanan Muhammed Beşir de Diyarbakır ilindeydi. Annemiz sürekli bu yollarda hiç görüşlerimizi kaçırmamaya çalışırdı. Annemizin hayatı bu yollarda geçti. Görüşe gideceği zaman arabanın kalkış saatine saatler kala hazırlanıp beraberindekilerini de hazırlardı. 2000 yılından sonra hayatı yollarda çocuklarının görüşlerine gitmekle geçti. Annemizin cezaevlerine gidiş gelişleri bu şekilde devam etti.” şeklinde konuştu.

Annesinin çocuklarına olan bağlılığını şu sözlerle ifade etti: “Annem bir gün çok rahatsızlanır, tansiyonu 20`nin üzerine yükselir. Hastane yolundayken benim cezaevinden tahliye olduğum haberi ona ulaşıyor. Hastaneye gittiğinde hiçbir şeyi kalmamış, durumu iyi olarak dönüyor. Yani annemizin rahatsızlıkları çocuklarının cezaevinde olmasından kaynaklanıyordu. Bizim hakkımızda güzel bir haber aldığında doktorlara da gerek kalmadan iyileşirdi.”

ANNEMİZİN DERDİ HEP İSLAM VE MÜSLÜMANLARDI

Annemizin yaşadıklarına karşı göstermiş olduğu tavrının gıpta edici olduğunu belirten Ahmet Varol, “Kardeşim Muhammed Said yakalandığında 70 günden fazla işkencede kaldı. O süreçte özellikle dindar insanlara acımasızca işkenceler yapılırdı. 70 gün boyunca kardeşime çok ağır işkenceler yapıldı. Alakası olmayan suçları ona kabul  ettirmek istiyorlardı. Bu durum karşısında Molla Said hem kendisi ve hem de başkalarını yakmamak için direniyordu. İşkencedeyken bir şekilde annem yanına gider. 70 gündür işkence gören oğluna şunları söyler; ‘Oğlum eğer senden istenen iftiraları kabul etsen ve kendini onlara teslim edersen sana verdiğim sütümü helal etmem` diyor. Yani o kadar uzun bir zaman ciğeri, oğlu, o ağır işkenceler altında ve ona ulaşmak için çabalayan annesi o haldeyken ona söylediği sözler çok az annenin yapabileceği bir davranıştı. Annemizin derdi hep İslam ve Müslümanlardı.” dedi.

Ayşe Varol annenin çocuklarının cezaevi süreçleri ve aldıkları cezaları anlatan Varol şu ifadelere yer verdi: “Ben 2000 yılında cezaevine girdim 2005 yılında çıktım. Toplam 5 sene cezaevinde kaldım. Öbür üç kardeşim ceza aldılar. Molla Muhammed ile Molla Muhammed Said`e müebbet ve Molla Muhammed Beşir`e 18 buçuk sene hapis cezası verildi.”

AYŞE ANNE SON YILLARDA SAĞLIK SORUNLARI YAŞADI

Son zamanlarda Ayşe annenin yaşadıkları sağlık sorunlarını anlatan Ahmet Varol, “Annemde tansiyon ve şeker hastalığı vardı, kalbinden anjiyo olmuştu. Bu kadar hastalıklarına rağmen bu kadar eziyete katlanarak ömrünü yollarda bitirdi. Annem ciddi bir şekilde hastalandığından yoğun bakıma kaldırdık 25 gün tedavi gördü. Bundan sonra hafızasını kısmen kaybetti. Doktorlar da umutlarını kesti, ‘onu eve götürün` dediler.  Eve götürdük, Allah`ın takdiri günbegün iyileşmeye başladı. Yalnız hafızasının büyük bir kısmını kaybetmişti. Bu hafıza kaybı gün geçtikçe ilerledi. Ben oğlu olduğum halde beni bile tanımıyordu. Bu şekilde rahatsızlıkları iki yıl devam etti. Vefat etmeden iki gün önce tekrar rahatsızlandı. Hastaneye kaldırdık, yoğun bakıma alındı. İki gün sonra Allah emanetini kendisinden aldı. Allah kendisine rahmet eylesin” dedi.














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir