• DOLAR 32.521
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2420.606
  • ...
Bursa İkra Der`den yaz okulu programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İkra Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (İkra Der) Genel Merkezi ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ‘İman Fidanları` temasıyla hazırladığı Yaz Okulu programına başladı.

Yaptığı kültürel ve eğitim programlarıyla toplumun büyük teveccühünü kazanan İkra Der, 14 ayrı eğitim ve spor tesisinin içinde bulunduğu Bursa Eğitim Vadisinde İman Fidanları yaz okulu programına başladı.

13 gün boyunca sürecek olan yaz okulu programına ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan 50 öğrenci katıldı.

Eğitim Vadisi`nde BTSO Hüseyin Sungur Lisesi`ne bağlı Selahattin Aktar Pansiyonunda yatılı olarak kalan öğrenciler, yoğun bir dini eğitim programına tabi tutulacak.

Kur`an-ı Kerim, Tecvid, Siyer İlmihal ve İman esasları gibi temel dini bilgilerin öğretildiği yaz okulu programına katılan öğrenciler güzel ahlak ve kısa duaları da öğrenecek.

6 ayrı branş öğretmeninin katıldığı eğitimlerde öğrencilere çeşitli spor aktiviteleri de yaptırılıyor. Futboldan voleybola, basketboldan yüzme kurslarına kadar birçok spor faaliyetinin yer aldığı programda öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği görüldü.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan öğretici belletmenlerden Adem Atlı yaz okulu programlarının başladığını kaydetti.

Kur`an-ı Kerim Tecvid, Fıkıh, Siyer İslami adaplar gibi konularının yanı sıra spor faaliyetlerinin de yapılacağı program hakkında bilgi veren Atlı, “Başta Rabbimizin kelamı olan Kur`an-ı Kerim, Tecvid ve Kur`an-ı güzel okuma gibi yarışmalarda yapacağız inşallah. Bu yaz okulu programımız için İman Fidanları temasını seçtik. Çünkü maalesef gençlerimiz küfrün çok etkili bir dönemde yaşıyorlar. Bizler de o taze daha bozulmamış olan gençliğe iman fidanları diyoruz. Çünkü bu zamanın fidanları yarının kökleşmiş çınarları gibi kökleri sağlam ağaçlar haline gelecekler.” şeklinde konuştu.

Atlı son olarak, “Bizler de Rabbimiz izin verirse bu 13 günlük yoğunlaştırılmış yaz okulu programının sonunda öğrencilerimizi donanımlı birikimli birer iman fidanı halinde sağ salim ailelerine ulaştırmayı hedefliyoruz." ifadeleriyle sözlerini noktaladı. (Zeki Aras - İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir