• DOLAR 32.593
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2508.834
  • ...
Kur`an kurslarında yaz sonu etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığınca Türkiye genelinde başlatılan yaz Kur`an kursları kampanyası sona erdi. Merkez Kayapınar ilçesinde bin 336 cami ve mescitte yaklaşık 13 bin öğrenci kurslara katıldı. Yaz Kur'an kurslarını tamamlayan öğrencilerin katılımıyla düzenlenen etkinlikte bilgi yarışması düzenlendi.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirilirken, öğrenciler oynadıkları piyes ve seslendirdikleri ilahilerle katılımcılara güzel vakit geçirtti.

Yaz Kur`an kurslarının okulların kapanmasıyla başlayıp 9 hafta devam ettiğini belirten Kayapınar İlçeMüftüsü Muhammed Sırrı Şık, kursların sona ermesi kapsamında öğrenci ve velilerin katılımıyla Cebeli Nur Camisinde yılsonu etkinliği düzenlediklerini belirti.

Kayapınar ilçesinde 10 bin 500 öğrencinin kayıt yaptığını ifade eden Şık, kayıt yapmayan öğrencilerle beraber Kayapınar ilçesinde yaklaşık 13 bin öğrencinin camilerde ve Kur`an kurslarında eğitim aldığını kaydetti.

“Özümüze dönmemiz için İslam`ın ana kaynaklarına dönmemiz gerekiyor”

Çocukları son kez görmek ve camide bir araya getirerek başarılarını kutlamak için etkinlik düzenlediklerini söyleyen Şık, bu kapsamda çocukların hoşuna gidecek bir takım etkinlikler yaptıklarını ve hediyeler dağıttığını ifade etti.

İslam dünyasının yaşadığı sıkıntılara değinen Şık, “İslam âleminde, o kadar sıkıntılar yaşanıyor ki ve bu sıkıntıların temeline baktığımızda özümüzden bir kopuşun olduğunu görüyoruz. Özümüze tekrar dönebilmemiz, için İslam`ın ana kaynaklarına dönmemiz gerekiyor. Bu da Kur`an ve sünnettir. İlhamını bu kaynaklardan almayan hiçbir görüş iflah olamaz, iflah olmayacağı gibi iflah edici de olamaz. Allah`ın izniyle, Kur`an'a biraz daha yaklaştığımızda istikametimizde doğrulacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Herkes çocuklarını bu tür etkinliklere göndermeli”

Çocuklara 9 hafta boyunca ders veren Ziynet Girin Hoca ise, program çerçevesinde öğrencilere güzel bir şekilde ders vermeye çalıştığını ve onları İslami terbiye ile yetiştirmeye çalıştığını ifade etti.

Girin Hoca, “Öğrencilere Kur`an ve ahlak derslerinin yanı sıra namaz kılmayı da öğrettik faydalı bir yaz geçirdik. İnşallah derslerimize devam edeceğiz.” diye konuştu.

Çocuklarının camiden çok istifade ettiklerinin altını çizen Kur`an kursu hocalarından Sabahattin Özdemir de, Kur`an ve ahlak yönünden çocuklara camilerde ve kurslarda çok güzel ve etkili dersler verildiğini söyledi.

Herkesin çocuklarını bu tür kurslara göndermeleri gerektiğini belirten Özdemir, “Şuanda binlerce öğrenci için burada program düzenlendi. Bizler de programa katıldık çok güzeldi. Bu tür etkinliklerin devam etmesi gerekiyor. Herkese görev düşüyor. Okul açıldıktan sonra da veliler belli saatlerde çocuklarını camiye göndermeleri gerekiyor.” diye tavsiyelerde bulundu.

“Öğrenciler duygularını paylaştı”

4 yıldan beri Huzurevleri Camisinde ders aldığını söyleyen öğrencilerden Hüseyin Çiçek, “Ben yaklaşık 4 seneden beri Huzurevleri Camisi`nde ders alıyorum. Hocalarımız Cebeli Nur Camii`sinde düzenlenen bilgi yarışmasına getirdi bizi. Arkadaşlarımla yarışmaya katıldık ve yarışmada birinci olduk çok mutluyum.” dedi.

Kur`an-ı Kerim dersi aldıkları için çok mutlu olduklarını ifade eden Zemzem Toprak ise tatil boyunca hocalarından çok şey öğrendiğini ve çok güzel zaman geçirdiğini sözlerine ekledi.

Yaklaşık bir yıldır Huzurevleri Camisinde ders aldığını söyleyen Mehmet Faruk Baydar da, Arapça ağırlıklı fıkıh ve siyer derslerini gördüğünü belirtti.

Arkadaşlarının tavsiyesi ile derslere geldiğini ifade eden Yunus Alkış, “Arkadaşlarımla birlikte Kur`an dersi almak için Huzurevleri Camisinde ders görüyoruz. Hocalarımız bize güzel dersler öğretiyor. Hocalarımızın bilgilerinden istifade etmeye çalışıyoruz. Allah hocalarımızdan razı olsun.” diyerek duygularını paylaştı.  (M. Sıddık Bilge/Mustafa Kaynak - İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir