• DOLAR 32.39
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2325.83
  • ...
PKK`den Belediye Çalışanlarına `SERHILDAN` Baskısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KCK`nın “Serhildan”, HDP`nin “Demokratik Tepki” vermesi yönünde defalarca çağrı yaptığı halktan bir cevap gelemeyince Belediye kanalları kullanılarak çalışanlar üzerinde “Serhildan” baskısı oluşturulmaya çalışıldığı bildirildi.

Muhabirimiz Amed Bakur`un belediyeye yakın kaynaklar ve belediye çalışanlarından edindiği bilgilere göre D.Bakır`da bu yönde ilk adım, Bağlar Belediyesi tarafından atıldı.

09.08.2015 Pazar günü saat 12:00 civarında Bağlar Belediyesi`ne ait şantiye binasında yapılan toplantıda “Serhildan`a katılım” konusu etrafında şekillendi.

Memur, işçi ve hizmet alımı esasına göre alınan personel dahil tüm çalışanların “Acil” koduyla çağrıldığı toplantı, görünürde Belediye Başkan Yardımcısı ADNAN AKGÜL başkanlığında yapıldı.

Toplantı her ne kadar Adnan AKGÜL başkanlığında yapıldı gibi görünse de AKGÜL`ün tek kelime bile etmediği, toplantıyı idare eden ve konuşan kişinin bir başka kişi olduğu açıklandı. İşin ilginç tarafı, toplantıyı idare edip konuşan, daha doğrusu direktifler yağdıran kişinin hiçbir belediye çalışanı tarafından tanınmayan bir şahıs olduğuydu.

Belediye ile hiçbir ilişkisi olmayan kişinin yönettiği toplantı, takdir edersiniz ki böyle bir toplantının içeriği de belediyelik herhangi bir iş için değildi.

Toplantının Konusu “Serhildan!”

Toplantının konusu “Serhildan” idi. Daha doğrusu belediye çalışanlarının firesiz olarak düzenlenecek “Serhildanlara” katılımının gerekliliği üzerineydi.

Esrarengiz şahış, önümüzdeki ÇARŞAMBA gününden itibaren başlayacak “Serhildan`a” tüm çalışanların katılımının zorunlu olduğunu, katılmayanların ise gerekli “cezaya” çarptırılıp sonucuna katlanacaklarını söyleyerek çalışanların katılım konusunda mecburi olduğunu belirtiyordu.

Gerektiğinde gaz, tazyikli su ve olası her duruma hazırlıklı olacaksınız diyen esrarengiz yabancı, önümüzdeki ÇARŞAMBA günü yapılacak gösterilere herkesin katılacağını, gerekli organizasyonların herkesin bulunduğu kendi mahallesindeki komitelerle ilişkiye geçmek suretiyle katılacaklarını belirtiyordu.

Belediye Çalışanları “Militan Deposu” mu?

D.Bakır ve yöresinde herkesin bildiği bir gerçek var. HDP/DBP`li belediyelerde çalıştırılan elemanlar aynı zamanda büyük oranda KCK için “Militan deposu” işlevini görüyor. Özellikle hizmet alımı şeklinde yürütülen eleman alımlarında, “Emek Hareketi” adıyla ismini duyuran illegal bir yapı devreye giriyor ve hizmet alımı şeklinde çalıştırılacak elemanlar sıkı bir kontrolden geçirilerek belirleniyor.

“Emek Hareketi”, eleman alımlarında uyguladığı en önemli kıstas olarak da çalıştırılacak elemanların PKK dağ kadrosunda birinci dereceden yakınlarının olup olmadığı ya da “şehid” yakını mı değil mi? şeklinde belirliyor. Bu tür vasıflara haiz olmayan elemanlar ise KCK içerisinde güçlü bir referansa sahip olması gerekiyor. Aksi halde asgari ücretle bile herhangi bir kişinin belediyelerde iş bulma imkanı asla bulunmuyor.

Yine illegal yapı “Emek Hareketi”, alımı yapılan elemanları, olası sızmalara karşı periyodik aralıklarla kontrolden geçiriyor. Çalışanların eline ortalama üç ayda bir tutuşturulan bir form ile öz geçmişlerini ve işe devam etme konusunda referanslarını yazmalarını istiyor. Referans noktasında “Emek Hareketini” tatmin edemeyenler ise kapı dışarı ediliyor.

"Dağ Kadrosu Şehre Gelecek, Herkes Evini Müsaitleştirsin!"

Bu sıkı elemelerden dolayı KCK, hizmet alımı usulüyle alınan elemanlara hem güveniyor, hem de her türlü eylemlerde bunlardan yararlanma yoluna gidiyor. Hatta kimi zaman bunlarla yapılan toplantılarda son derece gizli “örgütsel sırlar” bile paylaşılabiliyor.

Örneğin çatışma ve operasyonlardan haftalar önce elemeden geçirilerek alınan geçici işçilerle yapılan bir toplantıda şu özel durum paylaşılarak herkesin buna göre davranmasının zorunlu olduğu vurgulanıyor.

Geçici çalışanlara deniyor ki; “Çözüm süreci bitme noktasına gelmiştir. Dağ kadrosundan gerillalar eylem için şehre gelip yerleşecek. Yerleşmelerinde kolaylık sağlamamız gerekir ve bunun için gerektiğinde herkes gerilla için evini müsait hale getirecek.”

Bununla beraber görünürde belediyelerle hiçbir ilişkisi olmayan, belediyeye asla uğramayan nice KCK yöneticisi ve şehirlerdeki YDG-H elemanlarının aynı zamanda belediye kadrolarında “çalışan” olarak gösterildiğini, bunların her ay düzenli olarak belediyelerden maaş aldıklarını da sanırım bilmeyen yoktur.

Belediyelerde eleman alımı, örgütsel görevlendirmeler, her ay çalışanlardan yapılan ve doğrudan örgüt kasasına aktarılan kesintiler gibi iş ve işlemler örgüt disiplini çerçevesinde kesintisiz yapılıyor. Bunu organize edip yürüten odak ise “EMEK HAREKETİ`nden” başkası değil.

Özellikle asgari ücretle çalıştırılan hizmet alımlı elemanlar, ücretlerinden yapılan kesintilerden son derece muzdariptir. Periyodik aralıklarla düzenlenen toplantılarda yapılan bu kesintilerin akıbeti yetkililere soruluyor. Ancak bugüne kadar hiçbir yetkili buna bir cevap verebilmiş değildir. Verdikleri tek cevap, “Beni aşıyor” olmaktadır.

Tüm bu işleri yürüten “Emek Hareketi”, denetimlerindeki tüm bölge belediyelerindeki usulsüzlükleri tek elden yürüterek eleman desteği ve kesintilerle örgüte devasa bir katkı sunmayı sürdürüyorlar.

Amed BAKUR / habersorti.blogspot.com.tr

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir