• DOLAR 32.379
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.667
  • ...
`Isı değişiklikleri beyin damar hastalığı riskini artırıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sıcak havalar sebebiyle birçok hastalığa yakalanabileceğini belirten uzmanlar, özellikle yaşlıların, nöroloji hastaların ve kalp hastalarının belli saatlerde dışarıya çıkmamaları konusunda uyarılarda bulundular. 

Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Ertuğrul Uzar, sıcak havalarda yaşlıların, nöroloji hastalarının, kalp hastaların belli saatlerde dışarıya çıkmamaları gerektiğini belirterek, “Özellikle saat 12.00 ila 16.00 arasındaki zaman dilimine mutlaka dikkat etmeleri gerekir. Sıvı tüketimi de çok önemlidir. Kalp hastalığı olanlar ile yaşlılar bol sıvı tüketmeleri gerekir. En azından 1,5 litre sıvı tüketmeleri gerekmektedir.” dedi.

“Migren hastalarının sıvı tüketimine çok dikkat etmeleri gerekir”

Migren hastalığı olan kişilerde sıcak havaların migren ataklarını artırdığını ifade eden Dr. Uzar, “Yüksek sıcaklarda migren hastalarının atakları sık olarak artıyor. Migren hastaları sıvı tüketimine çok dikkat etmesi gerekir. Sıcaklarda olabildikleri kadar evlerinde kalmaları öneriyoruz. Özelikle havuzlarda ve denizlerde yüzdükten sonra kendilerini kurutmaları gerekiyor. Aksi takdirde sıcak hava migren ataklarını tetikler.” diyerek uyarılarda bulundu.

“Isı değişiklerinden dolayı beyin damar hastalıkları riski artmaktır”

Sıcaklardan dolayı beyin damar hastalıkları riskinin artığına dikkat çeken Uzar, “Özellikle yaşlı olanların sıcak havada dikkatli olması gerekir. Çünkü beyin kanaması riski artmaktadır. MS hastalarının kendilerini sıcaktan korumaları için ılık su ile duş almaları gerekir. İlaç olarak değil, sıvı kaybını önlemek için soğuk limonata içmelerini de önerebiliriz.” dedi.

Uzar son olarak, klimaların temizlenmesine dikkat edilmesini gerektiğine vurgu yaparak, “Yüksek ayarda kullanılan klimalar enfeksiyon hastalıklarını tetikler. Migren hastalarının klimaları yüksek ayarda kullanmamaları gerekir. Ani sıcaklık değişikleri migren hastalarının ataklarını tetiklemektedir. Yaşlılarda bunlardan etkilenebilir. Klima ayarlarının 23 derecede olması gerekir.” uyarısında bulunur. (Emrah Deniz/M. Hüseyin Temel - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir