• DOLAR 32.386
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2326.487
  • ...
Adana'daki Suriyeliler ABD'li misyonerlerin kıskacında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müslüman gençlere yönelik Hristiyanlaştırma faaliyetleriyle sık sık gündeme gelen ABD’li misyonerler, şimdilerde ise Adana’daki Suriyeli ailelere kancayı taktı. Geçtiğimiz yıllarda İncil içinde dolar dağıtarak gündeme gelen misyonerlerin Adana’nın varoş mahallelerindeki Suriyeli aileleri gözlerine kestirdiği öğrenildi.

Yardım bahanesi ile yaklaşıyorlar

Kenar mahallelerde oturan Suriye’den gelmiş Müslüman ailelere yardım bahanesi ile ulaşmaya çalıştığı ileri sürülen misyonerlerin, ilk önce şehir merkezinde çalışan Suriyeli gençleri gözlerine kestirdiği, ardından da “Ailenize maddi yardım yapacağız” diyerek telefon numaraları ile adreslerini aldıkları belirtildi.

Daha sonra bu evlere ekip halinde giden misyonerlerin, mültecileri Hristiyanlaştırmak için Arapça İncil, Yehova şahitliğinin anlatıldığı kitap ve el broşürü ile birlikte bir miktar da para verdikleri iddia edildi.

Misyoner çalışma ABD’den yönlendiriliyor

Merkezi, Amerika’nın (ABD) New York eyaletinde bulunan ve kendilerine “Yehova’nın Şahitleri” adını veren ABD’li misyonerlerin, “Watch Tower Bible and Tract Society” adında bir yapı olduğu öğrenilirken, Adana’da sokak sokak gezerek misyonerlik yapan ekip elemanlarının ileri düzeyde Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce bildiği belirtildi.

Müslüman gençler misyoner siteye yönlendiriliyor

Kent merkezinde gezen misyonerlerin, Hristiyanlık propagandası yapan bir sitenin tanıtımını yapan el broşürlerini de dağıttığı bildirildi. Misyonerlik propagandasının yapıldığı bu sitede ise gençlerin Hristiyanlığın anlatıldığı derslere katılmasının sağlandığı ayrıca isteyenlere de ücretsiz İncil gönderildiği öğrenildi.

Esnaf: Misyonerler Adana’da cirit atıyor

Şehrin birçok merkezinde misyonerlerle karşılaşır olmaktan duyduğu rahatsızlığı dile getiren ancak ismini vermek istemeyen bir esnaf, “Her hafta işyerimizin bulunduğu Kocavezir Çarşısı’nı mesken tutan misyonerler, Müslüman Suriyeli gençlerle yakından ilgi kuruyor, telefon numaraları ile ev adreslerini alıyorlar. Bu şekilde mülteci gençleri kandırıp Hristiyan yapmaya çalıştıklarına şahit olduk. Kimi gençlere para verirken kimilerini de dini ayinlerine davet edip İslam’dan döndürmek için faaliyetlerde bulunuyorlar. Bu kabul edilemez bir durumdur.” diyerek tepkisini dile getirdi.

“Misyonerler gizli bir örgüt gibi faaliyet gösteriyor”

Yüzde 99’unun Müslüman olduğu bir ülkede dinden dönmenin kabul edilemez bir durum olduğunu belirten ve misyonerlik çalışmalarına tepki gösteren diğer diğer bir esnaf ise “Misyonerlerin içinde İngilizce konuşanın yanı sıra Türkçe, Arapça ve Kürtçe bilen kişiler de var. Kocavezir Çarşısı’nda ekmeği peşinde koşan gençleri kancalarına takmaya çalışıyorlar. Bu misyonerlere kim olduklarını ve nereden geldiklerini sorduğumuzda cevap vermiyorlar. Bunların ne adı belli ne de ulaşılabilecek, irtibat kurulabilecek bir adresleri var. Adana’da gezen misyonerler, gizli bir örgüt gibi faaliyet gösteriyorlar. Bu gizli ve karanlık faaliyet ise maalesef yetkililerce görülmüyor.” dedi.

Tanıştıktan sonra İncil gönderiyorlar

Misyonerlik çalışması yapanların kendisine el broşürü verdikten sonra yardım vaadiyle telefon numarasını istediğini söyleyen Suriyeli bir genç de esnafın iddialarını doğruladı. Misyonerlerin kendisine, “Ülkenizdeki savaşın bitip huzurun gelmesi için bölgede Hristiyanlığın yaygınlaşması çok önemli. Bu yüzden sizin gibi gençlere, İsa Mesih ve Yehova Şahitleri’ni anlatıp, dinimizi tanıtmak istiyoruz. Dilerseniz sitemizden bizi takip edebilirsin. Sana Arapça İncil’de yollarız.” dediğini aktaran genç, bunu kabul etmemesi üzerine yanından ayrıldıklarını söyledi.

Söz konusu misyonerlerin, Adana şehir merkezinde broşür dağıtımı ile misyonerlik çalışmalarını herhangi bir izin dâhilinde yapıp-yapmadıkları ise bilinmiyor. (Ayhan Kaya-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir