• DOLAR 32.595
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2505.231
  • ...
İbrahim Çeçen Üniversitesi birçok ilke imza attı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, rektörlüğünü yaptığı üniversitenin yaşanabilir bir kampüse sahip olduğunu, eğitim kalitesi olarak da birçok üniversiteyi geride bıraktığı söyledi.

Öğrencilerin Ağrı’yı tercih etmek istemediklerini ama geldiklerinde ise Ağrı’dan ayrılmak istemediklerini belirten Rektör Aslan, Ağrılıların öğrencilere misafir gibi muamele ettiklerini vurguladı.

İlke Haber Ajansı'na (İLKHA) konuşan Prof. Dr. İrfan Aslan, üniversitenin çok genç olduğunu ama Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde mezun olan öğrencilerin daha rahat iş imkanına sahip olduklarını ifade etti.

Öğrencilerin, tercih yaparlarken şehirleri baz almalarının yanlış olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Aslan, tercihlerde eğitim kalitesine öncelik verilmesi gerektiği söyledi.

Aslan, "Üniversitemiz genç bir üniversite. Geçmişi 7 yıllık olan bir üniversite. Öğrenciler üniversite tercihlerinde maalesef üniversitenin yerleşkesine, yapılan bilimsel çalışmalara, öğretim kadrosu ve öğretim kalitesine değil daha çok şehirleri tercih ediyorlar. Türkiye bazlı baktığımız zaman öyle. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi yeni tercihlerde çok ciddi tercihler aldı. Bunun da en büyük nedenlerinden birisi, yemyeşil, yaşanabilir bir kampus, rahatlığı ve buradaki öğretim kalitesidir. Çünkü mezun olan öğrencilerimizin birçoğu çeşitli yerlerde iş bulabilmekte. Bundan dolayı da tercih edilen bir üniversite olduk. Bu yıl yaklaşık yüzde 93’ün üzerinde bir doluluk oranı var ki bunun da yüzde yüze çıkması kaçınılmaz bir şey. Çünkü ek yerleştirmeler var daha sırada. Bunun dışında yurt imkanları, şehirdeki halkın göstermiş olduğu güler yüz, öğrencileri sahiplenmeleri gibi durumlarda en büyük etmenlerden birisi. Ağrı’ya gelmek isteyen öğrenciler, Ağrı’yı tanımakla biraz yanılsalar da gelip gördüklerinde hem üniversiteyi ve hem de Ağrı şehrini, halkından dolayı buradan gitmek istemiyorlar." dedi.

Üniversitenin birçok ilke imza attığını kaydeden Rektör Aslan, "Aktif olan 5 fakültemiz var. İleriki dönemlerde mühendislik ve insani bilimler fakülteleri de aktif olacak. Öğrencilerimiz ilerleyen zamanda tercih vereceklerdir bu bölümlere. Bunun yanında 5 tane yüksekokulumuz var, çeşitli bölümlerde öğrenci alıyor. Meslek yüksekokullarımız da öğrenci almakta. İleriki dönemlerde daha çok yabancı öğrenci alımına önem ve yabancı hocaya ağırlık veren bir sistemimiz olacak. Ki Türkiye’de bölümler bakımından birçok üniversite de olmayan sadece Ağrı’da olan ilkleri başarmıştık. Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Bölümü, Hayvansal Üretimi, Posta ve Kargo Hizmetleri gibi bölümler ile birlikte farklı bölümler açarak üniversiteye farklı illerden, farklı ülkelerden öğrenci getirmeyi hedefliyoruz. Üniversitenin hızlı artışını devam edeceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Tıp fakültesiyle ilgili çalışmalar tamamlandı

Ağrı’ya tıp fakültesi kurulması hususunda da konuşan Rektör Aslan, "Tıp fakültesi ile ilgili çalışmamızı tamamladık. Ağrı’da tıp fakültesi olması gerekiyor. Ancak biliyorsunuz Ağrı gibi Doğuda yer alan daha yeni üniversite oluşumuna sahip illerde öğretim elemanı ve öğretim üyesi bulma zorluğu çekiyoruz. Tıp fakültesi de diğer fakülteler gibi değil, geliri yüksek olan bireylerden oluşuyor. Normal Devlet Hastanelerinde çalışan bir doktordan daha fazla maaş verilmez ise gelip de çalışmıyorlar. Hatta Ağrı Devlet Hastanesi doktorlarını topladım, ‘Bana 30-35 kişi imza versin üniversite hastanesinde öğretim üyesi olarak çalışacağım diye ben tıp fakültesini açayım’ dedim. Tıp fakültesi önemli, tıptan daha önemlisi diş hekimliği fakültesi. Çünkü Ağrı’da ciddi bir diş sorunu var. Sulardaki iyot ve kalsiyum eksikliğinden dolayı bu sorun mevcut. Bu fakülte için de çok uğraştık ama tıp fakültesi olmayan yerlerde diş hekimliği fakültesi de açılamıyor." sözlerine yer verdi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin çok hızlı büyüdüğünü ifade eden Prof. Dr. İrfan Aslan, "Birçok iş adamımızın, üniversitenin kalkınması için ciddi katkıları oldu. Hepsine teşekkür ediyoruz. Devletin de katkıları ile hiçbir üniversitede olmayan hızlı bir büyüme gelişti. Türkiye’de ilk defa bir eski yapıyı modernize edilerek hayata geçiriyoruz. Biliyorsunuz İshak Paşa Sarayı çok değerli. Özel bir proje yaptırarak İshak Paşa Sarayı motifli bir Kültür Merkezi yapacağız. Burada Merkezi Araştırma Laboratuarı kurduk. Bu laboratuardan Türkiye’de 3 tane var. Doğu Anadolu Bölgesinde de tek laboratuardır. Aynı zamanda petrol ve asfalt analizinin de yapıldığı bir yer. Dünya’da yapılan analizler ile eşdeğer analiz yapılabiliyor. Değişik araştırma merkezleri ve fakültelerle Ağrı’yı Doğu’nun cazibe merkezi yapmak istiyoruz. Doğubayazıt’ta İnsani Bilimler Fakültesi açıldı aynı zaman da meslek yüksek okulumuz var. Yaklaşık 200 civarında öğrencimiz Taşlıçay ilçesinde eğitim görecekler aynı şekilde Eleşkirt’teki öğrencilerimiz eğitimlerine devam edecekler. Patnos ilçesinde de bu yıl öğrenci alamadık daha yerleşmeyi orda tamamen bitiremedik inşallah önümüzdeki sene orada da eğitim öğretim başlayacak ilçelerde de hızlı bir şekilde eğitim öğretim başlamış olacak." şeklinde konuştu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir