• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Turizmciler gelişmelerden endişeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kadim tarihi ve zengin kültürüyle son yıllarda inanç turizminin merkezi haline gelen Mardin’de turizm yatırımcıları, bölgede yaşanan olaylardan en çok endişe eden meslek gurubu olarak dikkat çekiyor.

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Özgür Azad Güngör, yaşanan olayların Mardin turizmini ciddi bir şekilde etkilediğini kaydederek, huzurun olmadığı yere turistin de gelmediğini söyledi.

“Çözüm süreci devam etmeli”

Bölgedeki turizm yatırımcıları olarak, yaşanan gelişmelerden ciddi endişe duyduklarını aktaran Güngör, 6-8 Ekim’de yaşanan Kobani olaylarıyla başlayan süreç ve devam eden zaman zarfında Mardin turizminin yaşanan olayların etkisiyle ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını hatırlattı.

“Yatırımcı gelişmelerden endişe duyuyor”

Mardin’in İnanç ve Kültür turizmiyle batı kentleriyle arasında ciddi bir farkındalık oluşturmayı başardığını hatırlatan MARTOD Başkanı Güngör, 6 binden fazla yatak kapasitesiyle bölgenin en kapsamlı turizm kenti olan Mardin’de yatırımcıların yaşanan gelişmelerden endişe duyduğunu anlattı.

“Dış pazarımız bitme aşamasına geldi”

Turizmin hassas bir sektör olduğunu, turistin ise en büyük önceliğinin huzur olduğunu vurgulayan Güngör, “Bölgede yaşanan ve hemen herkesi ve her kesimi endişeye sürükleyen olaylar, doğal olarak en çok turizm yatırımcılarını etkileniyor. Son olayları irdeleyecek olursak Mardin turizminin olumsuz anlamda ciddi bir etkisi yok. Bunun temel nedenlerinden bir tanesi; Mardin’de dış pazar dönemi olarak tabir ettiğimiz, Temmuz ve Ağustos aylarındaki pazarının olmayışı ve bitme aşamasına gelmesidir. Dış pazarın bitme aşamasına gelmesindeki sebep ise sınırlarımızdaki IŞİD’in bulunmasıdır. Mardin’deki turizm yatırımcıları olarak; Eylül-Ekim aylarında ise iç pazardan, yani yurt içinden gelen yerli misafirlerimizi ağırlamaya hazırlanıyoruz. Tur rezervasyonlarımız var. Ancak şuandaki mevcut durum münferit iptallerin yaşanmasına da neden oldu. Olaylar bu şekilde devam ederse hem Mardin’imiz, hem bölgemiz hem de Ülkemizin ekonomisi ve turizmi açısında büyük zararlar söz konusu olacak. Siz de takdir edersiniz ki; hiçbir yerli ya da yabancı turist, silahların ve bombaların patlatıldığı bir yere gelmek istemez. Bu da ortada ne turizm bırakır, ne turizm yatırımcısı ve ne de turizmden istihdam edilmeyi bekleyen insanların umudunu yaşatır. Mardin’deki Turizm yatırımcıları olarak, bizim bir tek talebimiz var, o da yaşanan olayların bitmesi ve barış sürecinin devam etmesidir. Olayların durması hem bölgemize hem Türkiye’ye ciddi katkılar sunacaktır.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir