• DOLAR 32.56
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2418.497
  • ...
Mahallelinin çöp tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Artuklu ilçesi Kotek Mahallesi sakinleri, mahalle çevresini kaplayan çöp atıklarının çevreye yaydığı kokulardan evlerinde duramayacak hale geldiklerini belirterek, yetkilileri göreve çağırdı.

Mardin Cezaevi`nin hemen yanının çöp toplama merkezine dönüştürüldüğünü iddia eden ve ismini vermek istemeyen bir mahalleli, defalarca belediyeye konuyla ilgili şikâyet iletmiş olmalarına karşın, çöplerin halen burunlarının dibine boşaltıldığını belirterek, yetkililere tepki gösterdi.

“Çöp ve hafriyat yığınlarının arasında yaşamak zorunda mıyız” diye soran mahalle sakini, “Mahalleli olarak dayanılmaz çöp kokularının içinde yaşamaktayız. Kotek Mahallesi'nde doğmak, Kotek Mahallesi`nde yaşamak bir suç mu? Mahallemize boşaltılan çöplerin çevreye yaydığı dayanılmaz pis kokulardan, kokuya gelen karasineklerden yaz sıcağında camlarımızı açamıyor, sokağa çıkamıyoruz. Durumu yetkililere defalarca ilettik, her defasında; ‘Çözeriz, Hallederiz` gibi teselliyi geçmeyen ötelemeden ileriye gidemedik. Belediyemizin ilgililerinden mahalleliler olarak rica ediyoruz. Lütfen bu soruna çözüm bulun aksi takdirde yasal yollardan demokratik tepkilerimizi ortaya koyacağız.” dedi.

Mahallede bulunan belediyeye ait köpek barınağı konusunda da yetkilileri göreve çağıran mahalleliler, özellikle akşam saatlerinde çevrede dolaşan hasta köpeklerin mahalle sakinleri için büyük bir tehdit unsuru olduğunu ifade ederek, saldırgan köpeklerin korkusundan akşamları komşu ziyaretine dahi gidemediklerini vurguladılar. (M. Salih Keskin – İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir