• DOLAR 32.592
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2497.805
  • ...
Belediye işçilerinin oturma eylemi sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’de HDP’li Artuklu Belediyesi tarafından işten çıkartılan 27 işçi, Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin giriş kapısı önünde dün başlattıkları oturma eylemlerine devam ediyor. Mardin’in Büyükşehir olmasıyla beraber yeni kurulan Artuklu Belediyesi’ne geçtiklerini aktaran işçiler, ancak Artuklu Belediyesi’nin kendilerini işten çıkarttığını söylediler.

Mardin Büyükşehir ve Artuklu belediyelerinin ortak kullandığı binanın giriş kapısı önünde dün başlattıkları oturma eylemlerine bugün de devam ettiren işçiler, haklarını alıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini, kendilerine yapılan haksızlığın giderilmediği takdirde ise aileleriyle birlikte açlık grevine gireceklerini belirttiler.

“Çocuklarımızla birlikte açlık grevine gireceğiz”

18 yıldır kesintisiz olarak belediyede sözleşmeli olarak çalıştığını kaydeden İbrahim Usanmaz, hiçbir sorun yokken Artuklu Belediyesi’nin kendilerini işten çıkarttığını söyledi. Haklarını geri almak için 48 saattir grevde olduklarını aktaran Usanmaz, “Biz işimizi geri alıncaya kadar buradan ayrılmayacağız. Bu adaletsizliğe son verilmesi gerekir. Kimi arkadaşımızın 10, kimisinin de 12 tane çocuğu var. Kimisi bankadan kredi çekmiş, nasıl ödeyecekler. Hakkımızı alıncaya kadar buradayız, gerekirse çocuklarımızla birlikte açlık grevine gireceğiz.” dedi.

“Sendikalar sınıfta kaldı”

İşten çıkartılan bir başka işçi Cihan Aksin ise Mardin’deki sendikaların sınıfta kaldığını belirtti. Aksin, “Bir buçuk ay önce hiçbir tebligat yapılmadan bizi işten çıkarttılar. Aynı gece burada yine oturma eylemine girdik. Yetkililer ve belediye başkanları bizimle bir toplantı yaparak endişelenecek, korkulacak bir şeyin olmadığını, olanların yanlışlıktan ibaret olduğunu ve tekrar işe alınacağımızı söylediler. Ama aradan geçen günlere rağmen halen işe alınmış değiliz. Hakkımızı alıncaya kadar eylemimizi sürdüreceğiz. Buradan tüm sendikalara sesleniyorum; biz iki gündür burada eylemde olmamıza rağmen hiçbiri yanımıza gelip sormadı bizi. Bize destek vermediler. Sendikalar sınıfta kalmıştır, ama şuan bile geç değil. Biz hepsini buraya bize destek çıkmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.

Öte yandan konu ile ilgili görüşme talebini reddeden belediyeden ise henüz bir açıklama yapılmış değil. (M. Salih Keskin – İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir