• DOLAR 32.584
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2492.462
  • ...
Tarihi Hz. Süleyman Camii bakımsızlığa terk edilmiş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da 27 sahabenin medfun olduğu Hz. Süleyman Camii`nin İmamı Ömer Kırmızıçiçek,  tarihi ve dini açıdan önemli bir yere sahip olan Cami`de bakım ve güvenlik noktasında ciddi açıklar olduğunu ve yetkililerden söz konusu sorunlara çare bulmalarını istedi.

Hz. Süleyman Camii İmamı Ömer Kırmızıçiçek,  her gün yüzlerce kişinin ziyaret ettiği caminin çeşitli sorunları olduğunu dile getirdi.

Tarihi camiyi ziyaret edenlerin yaşanan sıkıntılardan dolayı şikâyetçi olduklarını belirten Kırmızıçiçek, “Ziyaretçiler burayı geldiklerinde her tarafta dilenciler ve işportacıları görüyorlar. Caminin etrafındaki harabe yapıları görüp korkuyorlar. Kendinilerini güvende hissetmiyorlar. Bir de çevre kirliliği ve Caminin bakımsızlığından şikâyet ediyorlar.” dedi.

Cami ve çevresine vakıfların, valiliğin, belediyenin ve müftülüğün el atması gerektiğine vurgu yapan Kırmızıçiçek, “Bu cami neden bu haldedir. Bu hoş olmayan bir durumdur. Cami cemaati 200 kişiydi, ama şimdi ise çok daha az kişi kaldı. Çünkü güvenlik yok. Ne olduğu belli olmayan insanlar çevrede ve harabelerde cirit atıyor.” ifadelerini kullandı.

Kadınların abdest alma yerinin olmadığını da belirten Kırmızıçiçek, Hz. Süleyman Camii için güzel hizmetler yapılması gerektiğini söyledi.

Kırmızıçiçek, “Şanlıurfa`daki ziyaretler gibi planlı ve düzenli hizmetler olmasını bekliyorduk. Ancak o kadar zaman geçmesine rağmen henüz bir gelişme olmadı. Daha da bekliyoruz. Burada bayanların abdest alma yeri dahi yoktur. Bahçedeki kabini biz yaptırdık ama orası yetersizdir. Kurumların el birliği ile camiye ve Diyarbakır şehrine yakışır bir hizmet verilmesi gerekiyor.” diyerek yetkililere çağrıda bulundu. (M. Sıddık Bilge / Yunus Sırat – İLKHA)






































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir