• DOLAR 32.378
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2326.038
  • ...
Üniversitelere e-kayıtta son gün ne zaman?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

YÖK ve Türksat AŞ arasında yapılan işbirliği çerçevesinde bu yıl tüm devlet üniversitelerine kayıtlar, e-Devlet kapısı üzerinden yapılabiliyor. Bu kapsamda 106 devlet üniversitesine yerleşme hakkı kazanan 832 bin 674 adaydan 514 bin 213'ü e-Devlet kapısının mobil ve web uygulamaları üzerinden kayıt yaptırabilecek. Kayıtlar, bugün sona erecek.

Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle e-Devlet üzerinden kaydı yapılamayan öğrenciler ise 7 Ağustos'a kadar yerleştiği yükseköğretim kurumuna şahsen başvurarak kayıt olabilecek.

Kayıt için PTT aracılığıyla dağıtımı yapılan e-Devlet kapısı şifresi ile "https://www.turkiye.gov.tr" adresine ya da e-Devlet mobil uygulamasına giriş yapmak ve e-hizmetler sekmesindeki YÖK-"Üniversite e-kayıt" hizmetini tıklamak yeterli olacak. Öğrenciler, kayıtlarını başarıyla tamamladıklarını gösteren belgeyi barkodlu alabilecek.

2015-2016 öğretim döneminde devlet üniversitelerine yerleşen öğrencilerin kayıt işlemlerini kapsayan e-kayıt sistemine, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen (sağlık raporu, heyet raporu gibi belge gerektirenler hariç ) bazı programlar dahil edilmedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir