• DOLAR 32.599
  • EURO 34.796
  • ALTIN 2495.76
  • ...
 Engelliler aldıkları eğitim ile meslek sahibi oluyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi`nde eğitim gören kursiyerler, aldıkları eğitimler sayesinde rahatlıkla iş bulabildiklerini söyleyerek, işsizlik gibi bir korkularının olmadıklarını söyledi.

Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi`nde engelli vatandaşlar, sosyal hayata müdahil olarak yaşam umutlarını canlı tutuyorlar. Engellilerin, atölye olarak kullandığı bina umutların yeşermesine ve hayallerin kurulmasına sebep oluyor.

Gaziantep`te engellerin elbirliğiyle aşıldığını ve engellilere yeni istihdam oluşturduklarını belirten Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, “Yaklaşık 5 yıldır engelli istihdam merkezi üzerine çalışmalarımızı yürütüyoruz. Gaziantep`in istihdam kenti olması sebebiyle derneğimiz çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.”dedi.

Şehitkamil Belediyesi ve İŞKUR ile ortaklaşa çalışmalarına yıl boyunca devam ettiklerini belirten Kalender, “Bundan önceki dernek binamız çok küçüktü, engelli kardeşlerimizin sıfır engelli, düzenli bir binaya ihtiyaçları vardı. 3 yıldır bu yeni binamıza taşındık. Gördüğünüz gibi arkadaşlarımız burada mutlular. Engelsiz atölyelerde firmalara üretim yapıyoruz. Bugün burada görmüş olduğunuz kursumuzla atölyemize yeni arkadaşlar kazandırmış olacağız. Atölyelerimize dışarıdan eleman almayarak, kendi personelimizi kendimiz yetiştiriyoruz. Buraya gelen arkadaşlarımızı evlerinden alarak evlerine bırakıyoruz. Buraya gelmek isteyen engelli kardeşlerimiz varsa, buyursunlar kapımız herkese açık.”ifadelerini kullandı.

Engellerin ortadan kaldırılması için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen kurs hocası Ayşe Sevir ise, “Şehitkâmil Halk Eğitim merkezinden geliyorum. Buradaki kursumuz beş ay boyunca devam edecek. Burada kumaşa göre dikiş ve ütü yapılmasını öğretiyoruz. Engelli kardeşlerimizin hayata tutunmaları için çok faydalı olduğunu düşünüyorum ve görüyorum. Burada engelli kardeşlerimize dikiş yapmalarını ve makine kullanmasını öğretiyoruz. Kursiyerlerimiz iş bulacak konuma geldiler. Ayrıca, engelli kursiyerlerimize engel durumlarına göre çalışmalar yaptırıyoruz.”diye konuştu.

Kurslar sayesinde hayata daha sağlam tutunduklarını belirten kursiyerler, “Burada çok memnunuz, faaliyet ve arkadaş ortamımız çok güzel. Burada baklava çantası dikmeyi öğreniyoruz. İlk başladığımızda hiçbir şey bilmiyorduk. 5 aydır bu kursa geliyoruz. Buraya geldikten sonra dikiş makinesini kullanmayı öğrendik. Şimdi istediğim yerde iş bulabiliriz. Çünkü burada çok iyi iş yapmayı öğrettiler.” şeklinde konuştular.   (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir