• DOLAR 32.593
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2407.21
  • ...
Şehid Yasin Börü davasında yargılamalara başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA: HDP  Eşbaşkanı Demirtaş`ın çağrısıyla Diyarbakır başta olmak üzere  Doğu / Güneydoğu illerine yayılarak dindar halkın hedef alınmasına neden olan Kobani bahaneli saldırılarda, Kurban eti dağıtırken PKK / HDP`lilerce vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesinde rol aldıkları belirtilen yaşları 18`den küçük olan 6 kişinin yargılanmasına Ankara 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı.

 

Güvenlik gerekçesiyle Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından Diyarbakır'dan Ankara'ya nakledilen davanın ilk duruşmasında görüntülü sistemde sorun yaşandığı belirtilerek, şu anda Diyarbakır D Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki tutuklu sanıklardan  F.G, Y.O, M.İ, F.K. ve A.K'nın ifadesi alınamadı.

Sanıklardan, Ankara Sincan Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan tutuklu çocuk M.D`nin ise ifadesi alındığı belirtildi. M.D'nin alınan ifadesinin ardından tutukluluk halinin devamına karar verildiği ve duruşmanın ileri bir tarihe ertelediği öğrenildi.

Sanıklar, "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan 4'er ve "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan 1'er kez olmak üzere, 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile yargılanıyor.

Konu  ile ilgili olarak kendisiyle konuştuğumuz müdafi avukatı Abdülgani Orhan ise, mahkemenin, katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının ailelerinden de Diyarbakır savcılığı üzerinden Talimatla ifade alınması talebinin ailelerin tepkisine yol açtığını belirterek,  ailelerin talimatla ifade vermeyi ret ettiğini, mahkemede ifade vermek için kendilerine tebliğ yapılmasını beklediklerini söyledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir