• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van İl Müftülüğünden hacı adaylarına seminer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı 2015 yılı hac organizasyonu çerçevesinde bu yıl kutsal topraklara gidecek olan Vanlı hacı adaylarına İl Müftülüğü tarafından bir seminer verildi.

Vali Mithat Bey Mahallesinde bulunan Yukarı Nurşin Camii`nde verilen seminere İl Müftüsü Nimetullah Arvas, kafile görevlileri ve hacı adayları katıldı.

Seminerde kısa bir konuşma yapan İl Müftüsü Nimetullah Arvas, hacı adaylarına tavsiyelerde bulunarak, kutsal topraklarda bulundukları süre içerisinde Allah Resulü`nün (sav) misafiri olduklarını unutmamaları gerektiğini söyledi.

“Hac bir mekteptir”

Hacı adaylarının Allah`ın davetine icabet ederek Hac farizasını yerine getirdiklerini ifade eden Müftü Arvas, “Orada bulunduğunuz süre içerisinde Hz. Peygamber`in (sav) huzurunda bulunduğunuzu, bastığınız topraklara bir zamanlar O`nun ayak bastığını, gördüğünüz yerleri bir zamanlar O`nun gördüğünü unutmayınız. Haddizatında Hac bir mekteptir, bir eğitimdir. Orada renkleri farklı, dilleri farklı, kültürleri farklı pek çok insan göreceksiniz. Bu insanların tamamının aynı gaye için orada bulunduklarını ve hepsinin Âdem`in çocukları olduğunu unutmayınız. Orada bulunduğunuz süre zarfında vaktinizi tavaf, namaz, Kur`an okumakla ve tespih-tehlil ile geçiriniz. Duaların makbul olduğu o kutsal yerlerde başta ülkemiz olmak üzere tüm Müslümanlar için dua ediniz. Ayrıca görevlilerin sizlere sunacağı hizmetlerden yararlanınız ve kurallara riayet ederek temizliğe dikkat ediniz” tavsiyelerinde bulundu.

Daha sonra kafilelerinde yer alacak görevliler ile bir araya gelen hacı adaylarına sağlık görevlileri tarafından aşıları yapıldı.  (Murat Dalgın-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir