• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Kronik hastalıkları olanlar sıcaklarda hafif beslenmeli`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aşırı sıcakların özellikle de yaşlı ve çocuklarda vücut sağlığını olumsuz yönde etkilememesi için bol su ve sıvı tüketilmesini, açık renkli ve pamuklu giysiler giyilmesini söyleyen uzmanlar, kronik hastalıkları olanların beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiği ve besinlerin sağlıklı koşullarda saklanması yönünde uyarılarda bulundu. 

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Abbas Zülfüoğulları, yaz mevsiminde aşırı sıcakların vücut sağlığı üzerindeki etkileri ve sıcaklara karşı alınması gereken önemler hakkında bilgi verdi.

Yaz sıcakları ile değişen sıvı elektrolit dengesinin, özellikle hipertansiyon ve diyabet hastalarında önemli sağlık sorunlarına yol açabileceğine vurgu yapan Dr. Zülfüoğulları, hipertansiyon hastalarının da sıcaklarda beslenmelerine özen göstermeleri gerektiğini söyledi.

Sıcak günlerde beslenmeyle ilgili önemli uyarılarda bulunan Zülfüoğulları, “Özellikle her gün çeşitli taze sebze ve meyve tüketmek, bağırsakların düzenli çalışması açısından önemlidir. Mercimek, nohut, kuru fasulye gibi kuru baklagiller mutlaka sofrada olması gereken besinlerdir. Salam, sosis, sucuk gibi katkı maddesi ve aşırı tuz içeren yiyecekler tüketilmemelidir.” dedi.

“Açık renkli ve pamuklu giysiler tercih edilmeli”

Giysi konusunda da tavsiyelerde bulunan Zülfüoğulları, yaz sıcaklarında giyim şekline de dikkat edilmesi gerektiğini, içerisinde rahat hareket edilebilecek, açık renkli keten ve pamuk içerikli giysiler tercih edilmesi, naylon içerikli ve teri emmeyen kumaştan yapılan giysilerden ise uzak durulması gerektiğini vurguladı.

Dışarıya çıkarken güneş gözlüğü takılması, şapka veya şemsiye kullanılması yönünde tavsiyede bulunan Zülfüoğulları, şapka kullanırken de mutlaka açık renkli olmasına da dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

“Besinler buzdolabında saklanmalı”

Zülfüoğulları,“Sıcak havalarda besinlerin korunması ve saklanması son derece önemlidir. Besinler sıcakta daha çabuk bozulabildiğinden, mutlaka buzdolabında muhafaza edilmelidir. Süt, yoğurt gibi kolayca bozulan gıdaların kısa süre içerisinde tüketilmesi önerilmektedir.” ifadesini kullandı.   (İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir