• DOLAR 32.33
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2283.071
  • ...
Doğu ve Güneydoğu Oda Başkanları siyasilerle buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, Ticaret ve Sanayi Odaları ile Borsa Başkanlarının da aralarında bulunduğu bir heyet ile AK Parti, CHP ve HDP Genel Başkanlarıyla ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan BATSO Başkanı Demir, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Oda Başkanları olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu`yla yaklaşık dört saat görüştük ardından sonra sırasıyla Ana Muhalefet Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`yla ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile bir görüşme gerçekleştirdik.” dedi.

Başta Başbakan olmak üzere son iki buçuk yılda barış sürecinin getirmiş olduğu olumlu havayı ve getirisini anlattıklarını belirten Demir, yaşanan olayların ardından bölgede yaşanan kaygı ve endişeler hakkında bilgilendirme de bulunduklarını belirtti.

Demir, “Mutlak suretle barış sürecinin devam etmesi ve silahların susmasının gerektiğini anlattık. Ayrıca piyasalarda güven ve ekonomik istikrar için biran önce Hükümet'in kurulması gereğine de vurgu yaptık.” ifadelerini kullandı.

MHP`nin randevu taleplerine cevap vermediğini söyleyen Demir, diğer liderlerin, Doğu ve Güneydoğu oda başkanlarının bu ziyaretini önemsediğini ve bu ziyareti çok kıymetli bulduklarını da sözlerine ekledi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir