• DOLAR 32.517
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2433.248
  • ...
Adana'nın sıcağına hayvanlar bile dayanamadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana’da etkili olan sıcaklar, son yılların en yüksek seviyesine çıktı. Bugün termometrenin açık havada 47 dereceyi gösterdiği kentte, nem oranı ile bu sıcaklık, 50 derecenin üzerinde hissedildi.

Hafta başından bu yana yüzde 99’lara varan nemle birlikte 50 dereceyi aşan sıcaklıklardan insanların yanı sıra hayvanlar da bunaldı. Şehir merkezindeki parklarda bulunan gölgelerin yanı sıra havuzları da mesken tutan kuşlar suya girerek serinledi. Bir süs havuzuna girerek uzun süre çıkmayan bir sokak köpeği ise ilginç görüntüler oluşturdu.

Bunaltıcı sıcak hava yüzünden Adanalılar gölgelere kaçarken bazı vatandaşlar havaların daha serin geçtiği parkları mekan tuttu. Sıcaklardan bunalan bazı çocuklar ise yasak ve tehlikeli olmasına aldırmadan yine süs havuzları ile Devlet Su İşlerine ait sulama kanalında serinledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kentte yüksek sıcaklıkların hafta sonuna kadar etkisini sürdüreceğini bildirdi. Sıcak havaların tehlikesine dikkat çeken uzmanlar ise çocuk, yaşlı ve hastaların günün en yüksek sıcaklığının hissedildiği 10.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarı çıkmaması konusunda uyardı.

Öte yandan, belediyeler tarafından köpek ve kedi gibi sokak hayvanları ile kuşların sıcak havalarda su ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için şehir merkezindeki park ve bahçelere su kaplarının bırakıldığı gözlendi. (Ayhan Kaya –İLKHA)































Bu haberler de ilginizi çekebilir