• DOLAR 32.315
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2307.142
  • ...
7 kesên ku bûyerên 6 û 8ê cotmehê organîze dikirin hatin destgîrkirin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi’ne yerleşen öğrencilerin kayıt işlemleri dün itibari ile başladı. Kayıtların 7 Ağustos’a kadar devam edeceği belirtildi.

ÖSYM’nin (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) açıkladığı listeye göre Batman Üniversitesi’ne yerleşen öğrenci sayısı 3 bin 417 oldu.

Bu sayıya özel yetenek sınavıyla alınan öğrenciler eklendiğinde toplamda 3 bin 657 öğrencinin Batman Üniversitesi’nde öğrenim görme hakkı elde ettiği bildirildi.

Doluluk oranı yüzde 95’in üzerinde

Batman Üniversitesi, yeni açılan fakülte ve bölümlerinin doluluk oranı yüzde 95’in üzerine çıktı. Her yıl yaklaşık 2 bin mezun veren üniversite, yeni açılan fakülte ve bölümlerle birlikte verdiği mezunların yaklaşık 2 katı öğrenciyi kabul ederek büyümesine devam ediyor.

ÖSYM’nin açıkladığı öğrenci kontenjanı ile mevcut öğrenci sayısı birleştirildiğinde yaklaşık 10 bin 500’ü bulduğu açıklandı. Bu rakam enstitüde okuyacak öğrenciler de eklenince 11 bin öğrenciye ulaşılabileceği belirtilirken ek kontenjanlarla gelecek öğrenciler hesaplanırsa doluluk oranının yüzde 100 olabileceğine dikkat çekildi.

Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinden öğrencisi olan Batman Üniversitesi’nde, ilk sırada Güney Doğu Anadolu Bölgesi yer alırken 2. sırada Doğu Anadolu, 3. sırada ise Akdeniz Bölgesi yer aldı.

Üniversite kayıtlarının cuma günü saat 17.00’ye kadar devam edeceği açıklandı. Gerekli bilgilerin www.batman.edu.tr adresinde olduğu bildirildi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir