• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
'Klima satışları durma noktasına geldi'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batmanlı klima satıcıları, piyasaya sürülen yeni tip inverter R410 gaza sahip klimaların yüksek fiyatları nedeniyle satışlarının durma noktasına geldiğini söyledi.

Klima satıcısı Kenan Doğru, “Bu sene inverter (elektrik tasarruflu) klimalar satışa sunulması ve havalarında ısınmasıyla geçen seneye nazaran klima fiyatlarında büyük bir yükseliş var. Geçen sene klimalar bin 400 TL ile bin 800 TL arası değişirken bu sene inverter klimaların fiyatları ise bin 800 TL ile 4 bin TL’ye kadar yükseliyor. Bunun için de ihtiyaç sahibi vatandaşlarda eski model klimalara yöneliyorlar. Eski ürünler de olmadığından rağbet olduğu halde klima satışları durmuş durumdadır.” dedi.  

Eski ve yeni klimaların arasındaki farka değinen Doğru, “Eski tip klimalardaki gaz (R22) ozon tabakasına zararlı olmakla beraber tasarruflu olmadığı için yeni tip inverter ve çevreye zararsız (R410) gaza sahip klimalar üretildi. Bu sebeplerden dolayı eski tip klimalar üretilmiyor ve piyasadan yavaş yavaş kaldırılıyor.” ifadelerini kullandı.

Son olarak Doğru, “Özellikler inverter ve R410 gaza sahip klimaların piyasadaki yüksek fiyatlarından dolayı vatandaşın sulu klimaya rağbeti artıyor. Oysa sulu klimalar nem yaptığından dolayı rutubete sebebiyet veriyor. Buda astım ve bronşit hastalıklarına davetiye çıkarıyor.” şeklinde uyarıda bulundu. (M. Sait Çelik – İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir