• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bakan Avcı`dan `dershane ve rotasyon` açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Anayasa Mahkemesinin dershanelerle ilgili iptal kararını göz önüne alarak, sektör temsilcileriyle ve hukukçularla bir araya geldiklerini belirterek, "Ortaya çıkan boşluğun bir idari düzenleme ile giderilebileceği kanaatine vardık. Bunu da sektör temsilcileriyle görüşerek oluşturduk. Yönetmeliğimizi bu hafta içinde yayımlayacağız" dedi.

'Rotasyon uygulanmayacak'

Avcı, öğretmen rotasyonuyla ilgili olarak da "Dün akşam konuyu Sayın Başbakanımıza da arz ettim. Onun da tavsiyeleri doğrultusunda, Bakanlığımızda da yaptığımız istişare görüşmeleri sonucunda rotasyonun uygulanmamasına karar verildi"  ifadelerini kullandı.

'Ağustos'ta 37 bin öğretmen atanacak'

Avcı, gazetecilerin sorusu üzerine kendilerine tahsis edilen 37 bin kadro için bu ay içinde atama yapacaklarını söyledi.

Milli Eğitime 47 bin kadro tahsis edildiğiyle ilgili haberlere de değinen Bakan Avcı, bu yönde spekülasyonlar olduğunu belirterek,"47 bin yasayla ihdas edilmiş kadrodur. Bu kadrolar tüm bakanlıklara kamu kuruluşlarına bütçe kanunu çerçevesinde yasayla ihdas edilir. İhdas edilen kadroların ne kadarını ne zaman kullanıma açılacağı Maliye Bakanlığının iznine bağlıdır. Bizim de ihdas edilmiş kadrodan 37 binini bu yıl kullanabileceğine dair Maliye Bakanlığı kararı var." dedi.

Bakan Avcı, Maliye Bakanlığı kararı doğrultusunda ihdas edilmiş olan kadroların 37 binini bu yıl Ağustos ayında kullanacaklarını söyledi. 

Ajanslar

Bu haberler de ilginizi çekebilir