• DOLAR 32.501
  • EURO 34.602
  • ALTIN 2502.252
  • ...
"Kürdistan gençlerinin en büyük eksikliği okumamaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarafsız düşünmenin en güzel yolunun kitap okumaktan geçtiğine vurgu yapan eğitimci Nedim Erdoğan, Kürdistan gençlerinin en büyük eksikliğinin kitap okumamak olduğunu belirterek, kitabın olmadığı yerde cehaletin olduğuna dikkat çekti.

Kitapların insanın en iyi dostu olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Yaşadığımız coğrafyadan örnek verirsek, birileri istediği için mi düşünüyoruz Yoksa düşünmeyi istediğimiz için mi düşünüyoruz. Kur`an-ı Kerim`de yüzlerce yerde ‘Hiç düşünmez misiniz?` vurgusu yapılıyor. Elbette ki bu aklın ve düşünmenin önemine dair bir uyarıdır. Peki, düşünce nereden geçer? Tabi okumaktan geçer.” dedi.

“Tarafsız düşünmenin en güzel yolu kitap okumaktan geçer”

Tarafsız düşünmenin en güzel yolunun kitap okumaktan geçtiğine vurgu yapan Erdoğan, kitabın okunmadığı yerlerde cehaletin olduğunu, cehaletin olduğu yerde ise kitabın olmadığını sözlerine ekledi.

Kitap okumayanlara tavsiyelerde bulunan Erdoğan, “İnsan olmanın vasıfları ve yaratılışın hikmeti hakkında düşünmek gerekir. Bunun sırrına vakıf olmak için kitap okumak gerekir. Eğer böyle olursa, toplumlar gelişir ve sorunlar çözülür. Kürdistan gençlerinin en büyük eksiklikleri okumamaktır. Aklımız kutsaldır; elimizde olsun. Başkalarının cebinde olmasın.” ifadelerini kullandı.

“Gönül isterdi ki insanlar okusunlar”

Diyarbakır`da yaşadığını belirten kitap okuyucusu Yusuf Ademoğlu, okumanın alışkanlıktan öte aşk işi olduğunu söyledi.

Her insanın vakit buldukça kitap okunması gerektiğini ifade eden Ademoğlu, “Gereksiz bir çok şeye zamanımızı ayırabiliyoruz. Hep okumayı en sona bırakıyoruz. Az düşünen bir toplum olduğumuz için, bölge halkı olarak az düşündüğümüz için sorunlara ciddi anlamda çözümler üretemiyoruz. Gönül isterdi ki insanlar okusunlar.” diye temennide bulundu.

“Allah`ın ilk emri olan ‘Oku` ayeti sırrı için herkese okumayı tavsiye ediyorum”

Medrese öğrencisi Aziz Demir ise, küçük yaşlarda büyüklerinin nasihatiyle kitap okuma alışkanlığı kazandığını belirterek, roman, fikir ve din alanlarında kitap okuduğunu söyledi.

Kitap okumanın kendisi üzerinde çok olumlu etki yarattığına dikkat çeken Demir, “Toplum içinde korkusuzca kendimi ifade etmeyi kitap okuyarak başardım. Heyecanlarımı yendim. Kitap okumayan herkese de tavsiye ediyorum. Allah`ın ilk emri olan ‘Oku` ayeti sırrı için herkese okumayı tavsiye ediyorum." dedi.  (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat - İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir