• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
Filistin yakılan bebek için UCM`ye başvurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Maliki yazılı açıklamasında, 18 aylık Ali Devabişe'nin yakılarak öldürülmesinin de dahil olduğu "Yahudi yerleşimci terörizmi" ile ilgili hazırlanan dosyanın Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) sunulduğunu belirtti.

Lahey'de UCM Başsavcısı Fatou Bensouda'ya verilen dosyanın, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın talimatıyla hazırlandığını ifade eden Maliki, başvurunun, Yahudi yerleşimcilerin Nablus kentinde bir bebeğin ölümüne yol açan saldırısının ardından yapıldığına dikkat çekti.

Maliki, Bensouda'nun, Filistin topraklarındaki "tehlikeli gelişmeler ve kundaklama olayları" hakkında bilgilendirildiğini de belirtti.

"Devam eden işgal ve Yahudi yerleşim yerleri faaliyetlerinin bu tür suçlara yol açtığını" vurgulayan Maliki, UCM'ye sunulan dosyanın "özelde kundaklama olayları, genelde ise Yahudi yerleşimci terörüyle ilgili detayları içerdiğini" ifade etti.

israil'in savaş suçu işlediğini ifade eden Maliki, UCM'ye Filistin topraklarındaki durumla ilgili soruşturma başlatma çağrısında bulundu.

Yahudi yerleşimcilerin 30 Temmuz gecesi Nablus kentinin güneydoğusundaki Duma beldesinde Filistinlilere ait bir evi ateşe vermesi sonucu çıkan yangında, Ali Devabişe adlı bebek hayatını kaybetmişti. Anne, baba ve 4 yaşındaki diğer oğulları da ağır yaralanmıştı. Devabişe'nin yakılarak öldürmesi, uluslararası toplum ve Filistin'de infiale yol açmıştı.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir