• DOLAR 32.318
  • EURO 35.143
  • ALTIN 2291.521
  • ...
AK Parti ile CHP heyetleri son kez görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hükümet kurma süreci kapsamında, AK Parti ile CHP heyetleri arasında gerçekleştirilen görüşmelerin beşincisi tamamlandı.

Ankara Palas Devlet Konukevi'ndeki görüşme, 7,5 saat sürdü.

Görüşmeye, AK Parti'yi temsilen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır ile milletvekilleri Taha Özhan, Mücahit Arslan, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Lütfi Elvan, CHP'yi temsilen ise Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Selin Sayek Böke, Faik Öztrak, Murat Özçelik, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Genel Başkan Başdanışmanı Rasim Bölücek katıldı.

Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, heyetlere katılan yeni isimler oldu.

Haluk Koç: Olumlu-olumsuz diye bir çerçeve sunmuyoruz

Görüşmenin ardından, basın mensuplarına açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, "Biz çalışmamızı yaptık. Baştan söylediğimiz gibi Türkiye'nin bu kritik gündeminde, ülkenin hükümetsiz kalmaması, geniş tabanlı, yüksek profilli, birinci sınıf demokrasiyi hedefleyen bir ülkeyi nasıl oluşturabilirizin siyasi sorumluluğunu, ev ödevini, siyasi ödevini yerine getirmiş oluyoruz" dedi.

Koç, "Olumlu-olumsuz diye bir çerçeve sunmuyoruz. Biz yaptığımız tespitleri biliyoruz. Bazı konularda ciddi, temel aykırılıklar, farklılıklar var, örtüşen konular da var" ifadelerini kullandı.

Kendilerine verilen görevi, bu akşam itibarıyla sonuçlandırdıklarını dile getiren Koç, bundan sonrasının da gelişmelere göre herkes tarafından takip edileceğini söyledi.
AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir