• DOLAR 32.348
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.9
  • ...

Ceylanpınar Belediyesi ile KOSGEB işbirliği ve  İŞKUR`un desteğiyle açılan 9 günlük   girişimcilik kursu Doç. Dr. Abdulkerim Gök Konferans Salonu`nda başladı.

Kursun açılışında bir konuşma yapan Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla ”Ceylanpınar Belediyesi`nin büyük uğraşlarla ilçeye kazandırdığı bu projede amaç,  yeterli heyecana sahip, kendi işini kurmak isteyip de sahada tecrübesi olmayan Ceylanpınarlı hemşerilerimize profesyonel iş koçları tarafından yapılmak istenen işlerle alakalı yol göstermek, onlara bir vizyon çizmek, tercih ettikleri iş sahalarıyla ilgili nasıl bir strateji izlemeleri gerektiği konusunda fikirler vermektir. Ceylanpınar Belediyesi`nin bu anlamda önümüzdeki süreç içerisinde sosyal sorumluluk bilinciyle gençlerimizin taleplerini karşılamaya yönelik her türlü kurs ve sosyal aktiviteleri yerine getirmekten geri durmayacaktır” dedi.

9 günlük semineri başlatmış  olduklarını belirten Harran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Veysel Asoğlu,“Ceylanpınar Belediyesi`nin, girişimci olmak isteyen bayan ve baylara yönelik açmış olduğu kursta KOSGEB`in destek verdiği iş kollarıyla alakalı, 9 günlük bir semineri başlatmış bulunuyoruz. Kurs sonunda başarı gösteren arkadaşlarımıza iş kurmaları için başlangıç olarak 30 bin liralık bir hibe desteği veriyoruz. Bu destekler sonucunda işini kurup geliştiren arkadaşlarımıza 70 bin liralık destek verme düşüncesindeyiz.” dedi.

KOSGEB`in Ceylanpınar`da açtığı girişimcilik kursunda KOSGEB Uzmanı Dr. Mehmet İnat, Ceylanpınar Belediyesi AR-GE Birimi Sorumlusu Adnan Yıldız ve Ceylanpınar Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Hidayet Dik  de hazır bulundu.  (Mustafa Kaynak – İLKHA)