• DOLAR 32.35
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2310.236
  • ...
Şehit ailelerinden Adalet Bakanlığı yetkililerine suç duyurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mavi Marmara`da şehit olanların aileleri, mahkeme tarafından haklarında kırmızı bülten çıkarılan İsrailli yetkililer hakkındaki yakalama kararını İnterpol`e göndermeyen Adalet Bakanlığı yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Mahkemelerin vermiş olduğu yakalama kararının üzerinden 1 yıldan fazla bir zaman geçmiş olmasına rağmen yetkililer, halen ‘kırmızı bülten ile yakalama kararını` İnterpol`e ulaştırmış değiller. Alınan yakalama kararının halen İnterpol`e gönderilmemiş olmasından rahatsız olan Mavi Marmara mağdurları ve Mavi Marmara`da şehit olan yardım görevlilerinin aileleri, kırmızı bülten kararını İnterpol`e göndermeyen Adalet Bakanlığı yetkilileri hakkında İstanbul Çağlayan'da bulunan Mehmet Selim Kiraz Adliyesinde suç duyurusunda bulunacaklar.  

Hatırlanacağı üzere Gazze`de yaşanan insanlık dışı ambargoyu kırmak için yola çıkan Mavi Marmara gemisi, uluslararası sularda İsrail askerlerinin saldırısına uğramış, gemi içerisinde bulunan 10 yardım görevlisi şehit olmuştu.

Yaşanan bu vahşet sonrası Mavi Marmara mağdurları ve şehit aileleri, haklarını aramak için Türkiye mahkemelerinde davalar açmıştı.

Açılan bu davalar sonrasında mahkeme, dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin ve Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi hakkında kırmızı bülten ile arama kararı çıkarttmıştı.

Açılan davada ceza alan Siyonistler hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına rağmen Adalet Bakanlığı adım atmamıştı.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir