• DOLAR 32.592
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2497.805
  • ...

2015 yılı gençlik projeleri destek programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenerek Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şubesi tarafından yürütülen ‘Girişimcilik İle Genç İşadamları Doğuyor’ projesi kapsamında 175 kişiye uygulamalı girişimcilik kursu veriliyor.

Batman’da MÜSİAD şubesi tarafından 175 kişiye Batman Gençlik Merkezi konferans salonunda uygulamalı girişimcilik kursu veriliyor. Kurs sonunda belgesini alacak olan kursiyerler KOSGEP’ten 30 bin lira hibe, toplamda 70 bin TL kredi almayı hak kazanacaklar.

Bu kapsamda toplamda 9 gün sürecek kursta 175’den 100 kişi genç girişimci belgesi, 50 kişi bilgisayar destekli muhasebe sertifikası ve 25 kişide web tasarım belgesi alacak.

Konuyla ilgili MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suat Özdemir yaptığı açıklamada, “Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yaptığımız bir projedir. Yaklaşık 6 ay sürecek bir projemizdir. Girişimcilik ve ön muhasebe web tasarımı üzerine burada ilk etap çalışmamız 50 girişimci adayımız ile sürüyor. Bundan sonraki etapta da yine 50 girişimci vatandaşımızla devam edecek. Buradaki amacımız yeni girişimciler ortaya çıkarmaktır. Yani işçilerden çok artık herkesin kendi işini kurması ve kendi işinin patronu olmasıdır. Bunun için biz burada eğitim veriyoruz. Bundan sonrada MÜSİAD olarak her sene olduğu gibi girişimcilik ile ilgili kurslarımızın devam etmesi için yeni projeler ortaya koyacağız. Bazı insanların hayatlarında işçi olarak çalışmaktansa kendi kafalarında oluşan projeyi KOSGEP desteği ile bunu hayata geçirmelerini istiyoruz. Amacımızda bu anlamda yeni girişimci yetiştirmektir. Dolayısıyla istihdamın artması için bir katkıda bulunmak istedik.” dedi.

Kursa katılanlar kursiyerler de, bu kurs sayesinde kendi işlerini kurup hayallerinde olan işe kavuşmanın sevincini yaşadıklarını kaydettiler.   (M.Fatih Akgül - İLKHA)