• DOLAR 32.489
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2435.445
  • ...
İHO Ebrar ve Yetim Der'den HÜDA PAR'a ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa’da faaliyet yürüten İHO Ebrar ve Avrupa Yetim Der üye ve gönüllüleri HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ziyaretçileri HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Yardımcısı Metin Turan ve beraberindeki heyet karşıladı.

Diyarbakır il başkanlığında gerçekleştirilen ziyarette, 6-8 Ekim Katliamı, Aytaç Baran suikastı, Suruç’taki patlama ve son zamanlarda yaşanan saldırılar hakkında önemli bilgilendirmelerde bulunan Turan, seçimlerden sonra HDP/PKK’nin İslami kesimlere yaptığı saldırılara değindi.

HDP’nin, seçimden önce barajı aşmadıkları takdirde savaş çıkacağını söylediğini ve bu söylemlerle halkta büyük bir korku ve endişe havası oluşturduğunu belirten Turan, “Biz HÜDA PAR olarak HDP’nin barajı geçmemesi değil, aksine barajı geçmesi halinde savaş çıkaracaklarını her platformda söyledik. Sonuç itibariyle görüyoruz ki HDP/PKK kendisine oy veren bölge halkını savaşın içine sürüklüyor. Yani Kürtlerin HDP’ye verdiği oylar, kendilerine kurşun olarak geri dönüyor. Çıkacak olan savaşın kaybedeni yine Kürtler olacaktır. Kazananı ise karanlık güçler olacaktır. En çok da HDP’ye oy veren halkın bu savaşta zarar gördüğüne şahit oluyoruz. Halk, ‘Biz bunlara oy vererek savaşın biteceğini zannettik fakat­ şimdi görüyoruz ki verdiğimiz oylarla güçlendik hissine kapılan HDP/PKK bizi savaşın ortasına atmıştır.’ diyor.” ifadelerini kullandı.

“Bizler HDP’nin barajı geçmesi takdirde yapacaklarını öngörmüştük”

HDP’nin barajı geçmesi takdirde yapacakları saldırıları öngördüklerini dile getiren Turan, halkta, şu anda, HDP’nin barajı aşmış olmasından kaynaklanan güç zehirlenmesi kanaatinin hâkim olduğunu söyledi.

PKK/HDP’nin güçlü olduğu yerlerde huzursuzluk çıkardığının altını çizen Turan, şu ifadelere yer verdi:

“Araçları yakılanlar, yolları kesilerek mağdur edilenler, işyerleri yağmalananlar yine HDP’ye oy vermiş olan insanlardır. Hakkâri esnafı dört gündür siftah yapmadığını söylüyor. Oysaki HDP’ye en yüksek oranda oy veren Hakkâri halkıdır. Aslında bütün bölgenin durumu buna benzerdir. HDP’ye oy verenlerin oyları kendilerine zulüm olarak döndü. Biz bunu öngörmüş ve dile getirmiştik. Ancak HDP/PKK kanadı ve uluslararası destekçileri yalan yanlış bilgilerle yanlış bir algı oluşturarak halkın bunu görmesini engelliyorlar.”

“HDP/PKK güçlü olduğu yerlerde despottur, zayıf olduğu yerlerde demokrat görünümlüdür”

HDP’nin, yüksek oranda oy almış olduğu yerlerde despot bir tutum sergilediğinin altını çizen Turan,  zayıf olduğu yerlerde ise barışçıl ve demokrattır bir tavır ve söylem sergilediğini belirtti.

Turan, Örneğin Cizre’de HDP, yüzde 92-93’lere varan seviyede yüksek oy aldığı mahallelerde hemen her gün olaylar çıkartıyor, esnaf kepenk açamıyor, yol kesiyor, hendek kazıyor, insanları rahatsız ediyor, yakıyor-yıkıyor. Ama yüzde ellinin altında oy aldığı yerlerde eylem yapamıyor, yol kesemiyor ve kepenk kapattıramıyor. Yine HDP, Şanlıurfa ve Elazığ gibi yerlerde oy oranları düşük olduğu için demokrat ve insancıl davranmaya çalışıyor. Onların bu baskı ve zorbalıklarını bertaraf etmek için halkın onlara verdiği desteği geri çekerse belki o zaman akılları başlarına gelir. Ancak bu şekilde HDP/PKK düşünüp “Nerede hata yaptık?” diye belki kendini sorgular. Aksi takdirde HDP/PKK baskı ve zorbalıklarına devam eder.” ifadelerine yer verdi.

Dün söylemiş olduklarını bu gün yalanlayabiliyorlar

Daha sonra söz alan İHO Ebrar yetkilileri ise bölgeyi yakından takip ettiklerini belirterek, “Bizler Türkiye’de yaşamıyoruz belki, ancak Türkiye’de ve özellikle de bölgede yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Yaşanan bazı hadiseler bizleri endişelendiriyor. Kendinden başkasına hayat hakkı tanımayan bu zihniyetin Avrupa’daki uzantıları da aynen buradakiler gibidirler. İlkesiz ve tutarsızdırlar. Net bir çizgileri yok. Dün söylemiş olduklarını bu gün yalanlayabiliyorlar.” şeklinde konuştu.

Ziyaretlerini tamamlayan İHO Ebrar ve Yetim Der yetkilileri HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığından ayrıldı. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir