• DOLAR 32.537
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2421.773
  • ...
Oğluna En Emin Zırhı Giydiren Anne!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Şükran Kaya / Nisanur Dergisi
 
Fatma Hanım okuduğu dergiden başını kaldırıp hemen karşısındaki duvarda asılı duran saate baktı. “Oo epey geç olmuş” diye geçirdi içinden. Tam da “Çocuklar namazınızı kıldınız mı” diyecekken namazlarını cemaatle kıldıklarını hatırladı ve “Hadi bakalım çocuklar uyku saati. Kitabınızı alıp yatağınıza geçin” dedi. Kendisi de ortalıkta duran öteberileri ve çocukların etrafa dağıttıkları oyuncakları toplamaya başladı.

Fatma Hanım evin son kontrollerini yaptıktan sonra sıra çocuklarına gelmişti. “Hayırlı geceler yavrularım” dedi ve üstlerini örttükten sonra ışıkları da kapatarak yatağa girdi. Birden, yatak odasının kapısını tıklayıp usulca ve kendisini acındıran bir sesle “Anne, anne” diyen Hüseyin`in sesiyle doğruldu. “Gel oğlum” dedi. “Anne ben uyuyamıyorum” diyen Hüseyin`e Fatma hanım tebessüm ederek sarıldıktan sonra “Bir rahatsızlığın mı var yavrum?” deyince Hüseyin, bütün masumiyetiyle ve ürkek bir eda ile “Anneciğim ben karanlıktan korkuyorum, yalnız uyumak istemiyorum” diyebildi.

Fatma Hanım “Yanındayım canım” deyip bir daha sarıldı yavrusuna ve düşünmeye başladı… Acaba nerede hata yaptık? Neden yavrum karanlıktan ve yalnız yatmaktan korkuyor?

Çocuk eğitimi ile ilgili okuduğu kitaplardan edindiği bilgileri zihninde canlandırdı. Hemen hemen her çocuk karanlık korkusu ve buna bağlı olarak yalnız yatma korkusu yaşardı. Çocuk büyüdükçe de bu sorun giderek azalır ve ortadan kaybolur giderdi.

Bazı dönem ve değişik seviyelerde olan bu korkunun kökeninde bazı nedenler vardı. Çocukların yaşına uygun olmayan bir kısım film, belgesel ve benzeri programlar çocukların karanlık korkusunu en çok tetikleyen etkenlerdendi.

Bazı roman veya masal kitaplarında geçen -perili, korsanlı gibi- çocuğun bilinçaltına korku yerleştiren hikâye, masal ve romanlar… ...
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir