• DOLAR 32.359
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2309.021
  • ...
`Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi`ne Bir Yenisi Eklendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Ağrı Valiliği, son zamanlarda yaşanan PKK saldırıları nedeniyle Ağrı ve Tendürek dağlarının 15 gün süreyle "Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi" ilan edildiğini açıkladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, son günlerde yaşanan terör saldırıları ve çatışmalar nedeniyle  Ağrı Dağı veTendürek Dağı'nda askeri operasyonlar icra edileceği belirtilerek, operasyonlarda, vatandaşların zarar görmemesi için söz konusu iki alanın 15 gün süreyle "Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi" ilan edildiği kaydedildi.

Tunceli'de de özel güvenlik bölgesi

Tunceli Valiliği, son zamanlarda yaşanan terör saldırıları nedeniyle kent merkezi ve ilçelerdeki bazı yerlerin, 4-19 Ağustos'ta geçici olarak "özel güvenlik bölgesi" ilan edildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, " Tunceli sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yaptığı terör ve yıldırma eylemleri, ilimizin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemeye başlamıştır" ifadelerine yer verildi.

Bu eylemler sonucunda vatandaşların, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kaldığı belirtilen açıklamada, günlük hayatı olumsuz etkilenen vatandaşların büyük mağduriyet yaşadığı kaydedildi.

Bu kapsamda 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğince kent merkezinde Kutu, Bali ve Laç dereleri ile Hozmerik, Kurutlu, Gözlek-Sepertek, Mezarlık bölgeleri, Ovacık ilçesinde Karadere, Sal Deresi/Piskik Taşı Tepe, Çemişgezek ve Hozat ilçeleri sınırlarındaki Aliboğazı, Hozat'ta Kinzir Ormanları, Nazımiye ilçesinde Dokuzkayalar, Kayalı Tepe, Mazgirt ilçesinde de Şişik Ormanları'nın 4-19 Ağustos'ta "özel güvenlik bölgesi" ilan edildiği bildirilen açıklamada, vatandaşların bu bölgelere girmesinin yasaklandığı ifade edildi.

ŞIRNAK'TA GÜVENLİ BÖLGE İLAN EDİLMİŞTİ

Şırnak Valiliği, 9 bölge'de operasyonlar düzenleneceği gerekçesiyle “Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi” olarak ilan edildiği duyuruldu.

Valilik tarafından il sınırlarında bulunan Bestler-Dereler, İncebel Dağları, Faraşin Bölgesi, Altın Dağları ve Cudi Dağı 15 günlüğüne askeri yasak bölge ilan edildi.

Açıklamada ayrıca, Uludere ilçesi Şenoba beldesinde bulunan Kureşin ve Karaçalı Tepesi 31 Mayıs-31 Ağustos tarihleri arasında, Cizre ilçesi Küpeli Dağı ve Dağlıca-Pavan Bölgesi 16 Haziran-16 Eylül 2015 tarihleri arasında bulunan yerlerin de PKK'nin arazide üstlenmesine mani olmak, halkın can ve mal güvenliğini korumak maksadıyla “Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi” ilan edildiği belirtildi.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir