• DOLAR 32.423
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2327.911
  • ...
13. Türkiye Hafızlık Yarışması sonuçlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Albayrak, 17 bölgede yapılan elemelerin ardından Ankara'da düzenlenen ön elemede 17 hafızın yarıştığını ifade ederek, "Türkiye finali için ön eleme sonrasında 7 hafız belirlendi.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı Rize'de Türkiye finalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadık. Yarışan 7 hafızımız gönüllerin birincisidir" diye konuştu.

İl Müftü Vekili Ali Çakmak ise güzel bir yarışma olduğunu ve hak edenin kazandığını belirtti. Konuşmaların ardından 7 hafız, Mustafa Bodur, Halim Garip ve Alaattin Derman'dan oluşan seçici kurul önünde Kur'an-ı Kerim'in farklı surelerini okudu.

Kurul üyeleri, hafızların okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetini hafızlık 60, tecvit 30 ve eda-sada 10 puan sistemine göre değerlendirdi.

Yarışmada, Kahramanmaraş bölgesinden Raşit Tayyip Fındık birinci, Trabzon bölgesinden İsmail Albayrak ikinci, yine Kahramanmaraş bölgesinden Furkan Kaplanduran ise üçüncü oldu. Dereceye giren hafızlara çeşitli ödüller verildi.

Program sonrası gazetecilere açıklama yapan yarışma birincisi Raşit Tayyip Fındık, çok heyecanlı ve çok mutlu olduğunu söyledi. İki yıl boyunca yarışmaya çalıştığını ve emeğinin karşılığını Türkiye birincisi olarak aldığını ifade eden Fındık, "Başta kurs hocalarımın ve ailemin elde ettiğim başarıda büyük payı bulunuyor. Sevincini memlekete gidince ailemle paylaşacağım" dedi. Program, okunan ilahilerin ardından sona erdi.
(AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir