• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
PKK önce üstlendi tepki gelince geri adım attı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Terör örgütü PKK'nın askeri kanadı HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından bugün yapılan açıklamada, Kuzey Irak'ın çıkarlarına karşı herhangi farklı bir tavırları olmadığını ve olmayacağı iddia edildi.

HPG, yaptığı açıklamada: “29 Temmuz günü Şırnak'ın Silopi ilçesinde yerel birlikler tarafından kendi inisiyatifleri ile bir sabotaj eylemi düzenlenmişti. Boru hattına yönelik yapılan bu eylem, alanda bulunan gerilla güçlerimizin aldığı merkezi bir kararla yapılmamıştır. Bu konudaki sorumlu, duyarlı ve hassasiyet taşıyan tutum ve yaklaşımlarımız bilinmelidir. Eylemi yapan yerel birim bu boru hattının kime ait olduğunu bilmeden bu eylemi yapmıştır. Bunu farklı değerlendirerek çarpıtmak kimsenin yararına olmayacaktır.” diyerek adeta çark etti. Gerçi bu durum hiç de sürpriz değil. çünkü PKK bunu hep yapıyor. Bir olaya eğer tepki gelmiyorsa üstleniyor. Yok eğer tepki geliyorsa o zaman da geri adım atıp kendisinin yapmadığını söylüyor. Bu tavır PKK'nın kirli siyasetini oluşturuyor.

HPG, resmi internet sayfasında Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattına düzenlenen sabotajı üstlenmişti. HPG'nin resmi sitesinde 29 Temmuz'da saat 15.13'te yayımlanan ve son 2 günü kapsayan eylemlerin üstlenildiği açıklamadan, daha sonra boru hattına ilişkin bölümün kaldırılması dikkati çekti. Hatırlanacağı üzere boru hattına yapılan saldırı Barzani tarafından büyük tepki çekmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir