• DOLAR 32.512
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2433.538
  • ...
Davam... (Doğrugenç Haftanın Yazısı)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir grup arkadaş oturmuş eskilerden sohbet ediyorlardı. Sohbet konusu bir anda sözlü tartışmanın ve ardından kopacak bir kavganın havasında ilerliyordu. Aralarından iki arkadaşın konuşmaları grubun içinde bir an büyük bir sessizlik oluşturmuştu. Abdullah ve Hasan arasındaki konuşma şöyle devam ediyordu.
Hasan: Kardeş yıllarca bu davanın peşinde koştunuz, yıllarca onun için bedel ödediniz değdi mi ki?
Abdullah: Evet kardeş değdi biz yıllarca o dava uğrunda bedel ödedik ve daha da ödeyeceğiz. Ta ki o Allah'ın davası hâkim olana denk.
Hasan: Peki kardeş onca yıl baban bu dava için cezaevi yattı ve sen daha o küçük yaşta iken babanın cezaevine düşmesi güzel miydi?
Abdullah: Bak kardeşim Allah'ın davası kolay değil ama güzeldir. Elbette babamın o yaşta olduğumda cezaevinde olması bizim için üzüntü verici olabilirdi ama şuan bizim için gururdur. Allah yolunda geçmeyen bir ömrün ne tadı var ki. Belki de babamın cezaevine düşmesi ve zindan hayatı görmesi bizler için Allah katında bir lütuftur bunu kimse bilmez değil mi?
Hasan: Peki ne geçti elinize söyler misin. Baban cezaevine girince işinden oldu. Yıllarca yoksulluk gördünüz. Bunları yaşamak güzel mi?
Abdullah: Bak kardeşim babamın zindan hayatı gördüğü zamanda şuan da rızkı veren Allah'dır. Hiç bir zaman halimize isyan etmedik hatta şükrettik. Baksana sen o zaman baban ile geçirdin yıllarını, ben ise zindan hayatı gören bir baba ile geçirdim o hayatı. Ama şuan sende toksun bende, sende büyüdün bende, koca koca adamlar olduk ama geçmişe baktığında sende büyük bir pişmanlık bende ise büyük bir şükür var değil mi?
Hasan: Ne yani babam cezaevinde yatmamış diye pişmanlık mı duyuyorum. Benim babam çok şükür hiç bir şey yapmadı ki cezaevi yaşasın.
Abdullah: Yok kardeşim yanlış anladın beni. Bir yandan Allah için onun davası uğrunda geçen bir ömür, bir yandan ise Allah`tan uzak onun hayatına yaşantısına yön vermeyen bir ömür sence hangisi daha iyi olabilir. Elbette Allah (c.c) uğrunda bedel ödemiş O`nun için geçen bir ömür daha güzeldir. Bahçede büyüyen bir kiraz ağacı düşün ve hâsılat döneminde bütün meyvaları kurtlu çıkıyor. Ama başka bir ağaç düşün meyvaları tatlı ve güzel sence hangi ağaç daha önemlidir. İşte insan ömrüde buna benzer ya bir ömür geçirip hiç meyvasını vermeyeceksin yada o geçirdiğin ömrün meyvasınıda vereceksin tadınıda yaşayacaksın.
Hasan: Vallah kardeşim ben senin yerinde olmayı istemezdim. Onca yaşadığın zorluklar, yoksulluklar hani ben onu yaşamayı kasten istemezdim ben böyle daha iyiyim.
Abdullah: Bak kardeş bende senin yerinde olmayı istemezdim. Bugün eğer ki ben böyle bir babanın oğluysam bu benim için gururdur. Benim babam yüz kızartıcı bir suçtan değil Allah yolunda gittiği için gönül verdiği ve yolunda gittiği bir dava için hüküm yedi. Bu yüzden olmalı ki her zaman için başım dik ve gururluyum. Ha yaşadığım zorluklara gelecek olursak ben inanıyorum ki Allahu Teâlâ bunun mükâfatını öbür dünyada verecektir. Ve içinde olduğum duruma gelirsek çok şükür öyle bir dava öyle bir camia içindeyim ki bedeli ne olursa olsun canımızla ödemeye hazırız. Bugün bile olsa sırf Allahu Teâlâ beni böyle bir babaya evlat verdiği için, böyle bir dava içinde olduğum için, böyle bir camianın içinde olduğum için şükürler olsun. Belki Allah'u Teâlâ beni başka bir babaya evlat vermiş olsaydı bugün bu camia içinde değilde bir ayyaş, serseri, bir ateist olabilirdim. Onun için binlerce kez şükürler olsun ki böyle bir babanın evladıyım ve böyle bir camia içindeyim.

(Yaşanmış gerçek bir olaydır.)

Ensar Dayan / Bitlis - Yaş: 23


Genç Yazarlar ile HASBİHAL
Bitlis`ten Ensar Dayan kardeşimiz, iman nimetini, Allah`ın dini için sıkıntılara, zorluklara katlanmanın güzelliklerini, bu uğurda yapılan fedakârlıkların insana verdiği hazzı tarif etmek zordur. Fakat imanın gereklerini yerine getirerek hayatını sürdürenlerin her durumda sahip olduğu kalp dinginliğini, olgunluk ve güven duygusunu yüzlerinden okumaları mümkün. Bu Allah`a her halükarda güvenmenin verdiği bir ruh halidir. Yazınızdaki diyalogda bunu kısa ve öz örneklerle –gerçek hayattan bir kesitle- çok güzel anlatmışsınız. Meyva sözcüğü yazı dilinde “meyve” şeklinde yazılır, bağlaç olan “-de” sözcüğü de ayrı yazılır. Yazım ve dilbilgisi kurallarına dikkat edelim. Bu tür örnek yeni yazılarınızı bekliyoruz.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir