• DOLAR 32.595
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2512.008
  • ...
Silvan`da 145 kiloluk patlayıcı imha edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silvan ilçesinde Baraj inşaatına giden Boyunlu gurup yolunun üzerinde bir menfeze yerleştirilen 4 adet Mutfak tüpüne bağlanmış bomba fünye ile patlatıldı.

Yol üzerinde bulunan Boyunlu yolunda bomba ihbarı alan asker bölgede inceleme yaptı. Yapılan incelemelerde 4 büyük tüpe bağlı toplam 145 kilogram ile desteklenmiş uzaktan kumandalı büyük bir bomba düzeneği tespit edildi.

Yolu trafiğe kapatan ve çevrede geniş güvenlik önlemleri alan  asker, olay yerine bomba imha uzmanlarını çağırdı. Daha sonra 4 adet Mutfak tüpüne bağlanmış bombalar, kontrollü bir şekilde fünye ile patlatıldı.

Yol kesen PKK'liler vatandaşlara ait araçları ateşe verdi

Ağrı Diyadin ilçesinde seyahat eden bir aracın önünü kesen PKK'liler aracı ateşe verdiler.

TSK resmi internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, PKK mensubu 4 kişinin Ağrı`nın Diyadin ilçesinden Van'ın Çaldıran ilçesi istikametinde giden vatandaşlara ait araçların önünü keserek ateşe verdikleri belirtildi.

Açıklamanın devamında, Ağrı'nın Diyadin ilçesi Dedekulak Köyünden, Van`ın Çaldıran ilçesi Yaşkütük Köyü istikametine, şahsi otomobiliyle seyahat eden iki kişiye ait araçların PKK`liler tarafından yakıldığı belirtildi. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir