• DOLAR 32.324
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2295.605
  • ...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), üyelerine dönük ‘Yozgat Yatırım İmkânları Tanıtım Toplantısı’nı odanın merkez binasında gerçekleştirdi.

Toplantıya BTSO Gıda, Tarım ve Hayvancılık Konseyi Başkanı Mustafa Yıldız, Yozgat TSO Genel Sekreteri Ziya Saydam, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Yozgat Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Timur Yıldız ve BTSO üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Yozgat TSO Yönetim Kurulu Başkanı Özışık, yeni yatırımlara ihtiyaç duyduklarını belirterek, “Yatırımcı bize gelmiyorsa biz onlara gidelim istedik. Bu kapsamda büyükşehirlerimizi ziyaret ederek kentimizdeki yatırım fırsatlarını anlatıyoruz. Bundan sonra da bu tür çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Yozgat’ın 5. Teşvik Bölgesi’nde bulunduğunu, OSB’lerdeki yatırımlarda ise 6. Bölge Teşvikleri’nin uygulandığını ifade eden Özışık, şunları kaydetti: “Yozgat, Türkiye’nin tam ortasında yer alıyor. Bu da yatırımcılarımıza lojistik anlamda büyük avantaj sağlıyor. Ekonomimizin yüzde 80’i tarıma dayalı. Hazır giyim sektöründe de deneyimli iş gücüne sahibiz. Yozgat OSB’de arsa metrekare fiyatları 3 TL. Emek yoğun üretimler için ideal bir bölgeyiz. BTSO üyelerini Yozgat’a yatırıma bekliyoruz.”

“Yozgat’ta önemli fırsatlar var”

Yozgat heyetinin kendisini ziyaretinde konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, Yozgat’taki yatırım fırsatlarının değerlendirildiği bilgilendirme toplantısının önemine değinerek,  Bursa’nın, üretimin ve ihracatın merkezi konumunda olduğunu belirtti. Kuş, “Ancak emek yoğun sektörlerde de önemli bir üretim gücüne sahibiz. Bu alanlarda rekabet gücümüzü korumak ve özellikle Uzakdoğu ülkelerine karşı avantaj sağlamak adına sağlanan teşviklerden en fazla yararlanabileceğimiz şehirlerimizden biri Yozgat. Toplantımızın Bursalı firmalarımız adına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.   (İLKHA)