• DOLAR 32.462
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2478.342
  • ...
Değirmenönü ile Karapınar birbirine bağlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yıldırım ilçesinde Deliçay`ın ayırdığı Değirmenönü ve Karapınar mahalleleri köprü ile birbirine bağlanıyor. Ayakları dikilen köprüde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 3 ay sonra Ankara Yolu`nun Karapınar Köprüsü`yle önemli bir ulaşım aksına daha kavuşacağını söyledi.

“Ulaşım için önemli alternatif”

Temeli daha önce atılan, şu anda ayakları dikilen köprünün yaklaşık 3 ay sonra kullanıma hazır hale geleceğini söyleyen Başkan Altepe, “Karapınar Köprüsü Ankara Yolu`na büyük nefes aldıracak. Bursa`yı boydan boya geçen alternatif 30 metrelik yolun da Yıldırım üzerinden Kestel bağlantısı gerçekleşmiş olacak. Mimar Sinan Bulvarı`ndan devam eden ve 2. Cadde`den süren bu yol, Değirmenönü tarafından Karapınar`a bağlanıyor. Kent içi ulaşım için önemli bir alternatif.” dedi.

Altepe, Ankara Yolu`nda tüm köprülerin 60 yıl sonra ilk kez bu dönemde yenilenerek sağlam hale getirildiğini söyledi.

“3 ay içinde de ulaşım sağlanmış olacak”

Karapınar Köprüsü`nün zincire dahil edilmesiyle kaliteli ulaşımda bir adım daha attıklarını, daha iyi standartları yakalamak için alternatif köprü ve yollar hazırladıklarını ifade eden Başkan Altepe, “ Karapınar Köprüsü`yle birlikte alternatif yolda önemli adım atılmış olacak. Şu anda dere yatağı çalışmalarımızla karşılıklı iki ayağın imalatı başlıyor. 2 ay sonra da dışarıda imalatı yapılan köprülerimizin ana parçaları gelecek. Köprüler yerlerine monte edilecek. 3 ay içinde de artık ulaşım sağlanmış olacak. Değirmenönü ve Karapınar yıllar sonra birbiriyle buluşmuş olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir