• DOLAR 32.359
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2291.653
  • ...
Diyarbakır dilencilerden geçilmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye`ye sığınan Suriyelilerin sayısı her geçen gün daha da artarken, Diyarbakır`da hayatı olumsuz etkileyen sığınmacı dilencilere karşı halk belediye ve devlette çözüm bulma çağrısında bulundu.

Kamplardan kaçarak Türkiye`nin farklı illerine dağılan çok sayıda Suriyeli mülteci ise zor şartlarda hayata tutunma mücadelesi veriyor. Bunların önemli bir kısmı sokaklarda, kavşaklarda ve cami önlerinde dilencilik yapıyor.

Özellikle turizm yoğunluklu bölgelerde ortaya çıkan tablo, esnaf ve vatandaşı rahatsız ettiği belirtilirken, esnaf ilgili yetkililer tarafından dilencilere yönelik bir çözüm bulmasını talep ettiler.

Her geçen gün sayıları çoğalan mülteci dilencilerden rahatsız olan Diyarbakırlılar, sözkonusu tablo karşısında vicdanen rahatız oluğunu ifade ettiler.

 Dilencilerin her tarafta karşılarına çıktığını belirten esnaf Abdusselam Çetin, “Araç sürerken kırmızı ışıkta, işyerimizde, evimizde ve her yerde dilenciler karşımıza çıkıyorlar. Belediye  bir an önce kemikleşmiş bu soruna bir çözüm bulması gerekiyor.” Dedi. (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat –İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir