• DOLAR 32.382
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.62
  • ...
Plan işlerse Suriyeliler gidecekler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti'nin önceki akşamki MKYK toplantısında Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Güvenli bölge kuracağız. IŞİD`den arındırılmış bir bölge olacak. PYD`nin de Fırat`ın batısına geçmesine izin vermeyeceğiz. Türkiye`deki Suriyeli mülteciler, bu güvenli bölgeye yerleştirilecek” diye konuştu.

6 aylık bir süre içinde gidebilirler

Davutoğlu, “Güvenli bölge kuracağız. IŞİD`den arındırılmış bir bölge olacak. PYD`nin de Fırat`ın batısına geçmesine izin vermeyeceğiz. Türkiye`deki Suriyeli mülteciler, bu güvenli bölgeye yerleştirilecek. Bunların nakillerine, nereye nasıl yerleştirileceklerine yönelik de bir eylem planı hazırlanacak. Bu konuda AFAD`dan sorumlu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş çalışma yapıyor” bilgisini verdi.

Bazı MKYK üyeleri de, “Suriyeliler Türkiye`den giderse olası bir erken seçimde bize faydası olur. 7 Haziran seçimlerinde gördük ki özellikle Gaziantep, Kilis gibi yerlerde vatandaş Suriyelilerden çok şikayetçi” diyerek buna destek verdiler.

Başbakanlık kaynakları da  “Konu henüz çok yeni olduğu için çalışmaları yakında başlayacak. İlk Cumhurbaşkanı tarafından gündeme getirilen bu konuyla ilgili egzersizler devam ediyor. İlgili kurumların katılımıyla bir eylem planı ortaya konulacak. Ancak bunu hayata geçirilmesi güvenli bölgenin oluşturulmasına bağlı. Bu bölgenin oluşturulmasıyla birlikte de plan hayata geçirilecek. Onun için bütün bu süreç en az 6 aylık bir süreyi alabilir” bilgisini aktardılar. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir