• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gün İçinde Neler Yaşandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kars Valisi Günay Özdemir, Karakurt mevkiinde arama tarama çalışmaları yapılan bölgede PKK'lılar tarafından yola döşen mayına basan bir jandarmanın hayatını kaybettiğini bildirdi. Arama yapılan yerde PKK`lıların araç yakmasının ardından yol trafiğe kapatılmıştı.

PKK, ülkenin doğu ve güneydoğusunda asker, polis ve sivillere yönelik birçok saldırı gerçekleştirdi.

Tunceli'de köprü patlatıldı
Tunceli'nin Ovacık ile Hozat İlçesi arasında ulaşımı sağlayan Munzur Çayı üzerindeki köprü saat 10.00 sıralarında zırhlı polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumandalı patlayıcı ile tahrip edildi. Şiddetli patlama ile birlikte köprü yıkılırken, bu sırada üzerinden geçen zırhlı polis aracı Munzur Çayı'na düştü. Araç içindeki polisleri hafif yaralandı. Patlama ardından bölgeye çok sayıda tim ve ambulans sevk edildi.
Tunceli-Erzincan karayolunun 35'inci kilometresi Zevye Mevkii'nde dün gece 7 aracın yakılması ardından yola döşenen patlayıcılar nedeniyle trafiğe kapatıldı.

Hakkari'de yol kapatıldı
Hakkari-Çukurca karayolunun 40'ıncı kilometresinde bulunan Şine köprüsü yakınlarında 2 gün önce elektrik direklerini devirip, hendek kazarak yolu kapan, kimlik kontrolu yapan PKK'lılara yönelik sabahın erken saatlerinden itibaren operasyon başlatıldı. Karadan ve havadan başlatılan operasyonlara Kobra tipi helikopterleri de eşlik etti.

Bomba imha uzmanlarının da bölgeye gönderildi. Yoldaki hendeklerin üzerinde bulunan ve kabloların bağlı olduğu tüpgazlarına müdahale edildi. Ayrıca bölgede tuzaklara karşı kapsamlı aramaların ardından yapılıyor.

Jandarma Bölüğü'ne havan saldırısı
Hakkari`nin Şemdinli ilçesinde Irak sınırındaki Umurlu Köyü`nde bulunan 34'üncü Hudut Sınır Tabur Komutanlığı`na bağlı Umurlu 34'üncü Jandarma Bölüğü'ne, bir grup PKK`lı tarafından sabah saatlerinde Kuzey Irak tarafındandaki Balkaya Dağları'ndan havan ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Atılan havan mermileri jandarma bölüğünün yakınına düşerken, güvenlik güçleri saldırıya anında obüs, havan topları ve ağır silahlarla karşılık verdi.

Nusaybin'de yol kapatma
Nusaybin'de Devrim ile Abdülkadir Paşa Mahallesi'ni birbirine bağlayan hastane yolundaki köprüde dün gece toplanan YDG-H üyeleri yola barikat kurarak köprüyü trafiğe kapattı. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda zırhlı polis panzeri sevk edildi. Polis, yüzleri maskeleri gruba göz yaşartıcı gaz bombaları ve basınçlı su ile müdahale etti. Ara sokaklara kaçan göstericiler ise polise taş ve molotof kokteylleriyle karşılık verdi. Polis panzerleri göstericilerin kaçtığı ara sokaklara ise kazılan hendeklerden dolayı giremeyerek ana arterlerden gruba müdahaleyi sürdürdü.

Göstericilerin yollarda kurduğu barikatlar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ait zırhlı kepçe ile kaldırıldı. Zırhlı polis kepçesi ilk kez olaylar sırasında göstericilerin yollara koyduğu barikatların kaldırılmasında kullanıldı. Gaz bombalarından etkilenen çok sayıda kişi Devlet Hastanesi acil servisine başvurdu. Olaylar, gece geç saatlere kadar devam etti.

Mardin'de trafoya saldırı
Mardin il merkezine 13 kilometre uzaklıkta bulunan Diyarbakır karayolu üzerindeki Dicle Edaş'a ait elektrik dağıtım tarafosuna saat 00.35 sıralarında roketatar ardından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. 2 özel güvenlik görevlisi ile 1 işçinin görev yaptığı trafo arızalandı. Saldırıda ölen ve yaralanan olmazken, trafonun bulunduğu bölgeye sevk edilen Jandarma Özel Harekat ve komando timleri bölgede operasyon başlattı.

Kaynak: DHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir