• DOLAR 32.503
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2442.2
  • ...
Kocaeli İHH, 2015 Ramazan faaliyetleri açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İHH Kocaeli şubesi, geçtiğimiz Ramazan ayında, başta Kocaeli olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında yardıma muhtaç olan aileleri tespit ederek çeşitli yardımlarda bulundu.

İHH Kocaeli şubesi, tespit ettiği ailelerin ihtiyacına göre kumanya dağıtımı, iftar organizasyonları, zekât-sadaka bağış gibi faaliyetler gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Kocaelili gönüllülerin ve hayırseverlerin destekleriyle Ramazan organizasyonları gerçekleştirdiklerini belirten İHH Kocaeli şubesi, Ramazan ayı boyunca 500 koli Ramazan kumanyası ve 50 koliden oluşan çocuk hediyesi dağıttıklarını, 47 tanesi yetim ailelerin evinde olmak üzere toplam 850 tane iftar organizasyonu düzenlendiklerini ve ayrıca Suriye’den Türkiye’ye mülteci olarak gelen bin kişiye de iftar yemeği verdiklerini bildirdi.

Açıklamanın devamında şu bilgilere yer verildi: “Fitre ve zekât alanında Kocaeli İHH ekiplerimiz, toplamda 306 bin TL fitreyi ve 17 bin TL tutarın da zekâtı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Ayrıca gönüllü ve hayırseverlerin yardımıyla Suriye’ye 6 adet insani yardım tırı gönderildi.”  (Enes Çetin - İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir